Nesudvejojo net ir tada, kai sužinojo apie šuns praeitį

Rugpjūčio 12 d. Samanta Razmaitė-Bernotienė ir jos vyras Vytautas Bernotas vestuves atšventė kiek kitaip nei kiti jaunavedžiai. Šunis mylintys jaunuoliai nusprendė vestuvių fotosesiją surengti Klaipėdos regiono gyvūnų globos namuose „Nuaras“, tuo pačiu padovanodami beglobiams šunų maisto, kuris, jaunavedžių prašymu, buvo įteikiamas vietoj gėlių.

„Pateikėme šį pasiūlymą mūsų vestuvių planuotojai Aušrai ir ji surado mūsų ieškotą dobermano veislės šunį. Tikrąją Ramzio istoriją sužinojome tik tada, kai pasikalbėjome su prieglaudos vedėja. Pamatę šunį ir su juo susipažinę supratome, kad jis yra geras ir nusprendėme su juo surengti fotosesiją“, – prisimena ji.

Sutuoktiniams šuo pasirodė mielas. Visas svečių pulkas glostė dobermaną, šventės dalyviai liko patenkinti.

„Tikiuosi, kad Ramziuko ateitis bus gera ir jis ras savo ištikimus, mylimus šeimininkus. Jei tik turėtume galimybę, tikrai patys jį pasiimtume“, – tikina moteris.

Sutuoktiniai vis dažniau susimąsto apie beglobius gyvūnus

Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ direktorė Jurgita Gustaitienė pastebi mūsų šalyje besikeičiančias vestuvių tradicijas. Dar prieš metus jai teko išgirsti apie tai, jog vietoje gėlių jaunavedžiai prašo svečių dovanoti maistą beglobiams gyvūnams.

„Kai prieš metus pirmąkart sulaukėme dovanų iš jaunavedžių, ši idėja atrodė neįprasta. Vis dėlto, nuo to laiko beglobiai gyvūnai sulaukia lauktuvių nuolat. Tai yra sveikintina, nes per vestuves dovanojamos gėlės yra vienkartinis džiaugsmas, jos nuskinamos ir išmetamos. Susitarus vietoje jų dovanoti maistą, atkreipiamas svečių dėmesys į beglobių gyvūnų problemą“, – džiaugiasi J. Gustaitienė.

Anot Klaipėdos „Nuaro“ direktorės, fotosesija su gyvūnais iš prieglaudos taip pat vyksta ne pirmą kartą. „Ši pora norėjo dobermano, o mes turėjome Ramzį. Ypatingai džiaugiuosi sutuoktinių pasirinkimu, nes tai dobermanui buvo ypatingai puiki socializacijos pamoka“, – teigia pašnekovė.

J. Gustaitienės teigimu, Ramzis šią pamoką išlaikė puikiai. „Jaunavedžiai pareiškė, kad nori atkreipti dėmesį į beglobių gyvūnų problemą. Vien mūsų prieglaudoje šiuo metu gyvena 500 gyvūnų ir artėjame link 550 – kur gi juos dėti, kur statyti naujus voljerus? Dėkojame jauniems žmonėms, kurie nepalieka mūsų vienų su šiomis problemomis“, – sako Klaipėdos „Nuaro“ direktorė.

Pašnekovė tikina, jog jau seniai žvalgosi tinkamo šeimininko Ramziui. „Turime porą neblogų kandidatų. Noriu, kad šuo patektų į žmogaus, auginusio anksčiau dobermaną, pažįstančio šią veislę ir turinčio stiprų atsakomybės jausmą, rankas. Tai nėra paprastas šuo – negalima pamiršti, kad paskui save jis velka labai sunkų šleifą. Tam, kad skaudi istorija nepasikartotų, būsimą šeimininką renkamės atsargiai“, – tvirtina J. Gustaitienė.

DELFI primena, jog šių metų kovo 22 d. Šilutėje dobermanas išsilaužė iš voljero ir mirtinai sukandžiojo mėnesio amžiaus kūdikį. Šuo iš šalia stovėjusio vežimėlio išsitraukė kūdikį, kurį apkandžiojo, nešiojo po kiemą bei išbėgo į gatvę.

Kūdikis nuo patirtų sužalojimų mirė. Sename daugiabutyje Šilutės centre gyvenanti šeima savo šunį laikė voljere, įrengtame šalia sandėliukų, esančių namo kieme. Voljero tinklas buvo ne kartą praplėštas - jis lopytas, raišiotas. Pasak vietos gyventojų, šį šunį erzindavo vaikai, kurie mėtydavo į voljerą petardas.