Dalyvauti konkurse galite paspaudę ČIA. Prizą įsteigė elektroninė prekių gyvūnams parduotuvė Superkatė.lt

Kačių GPS sekiklis: kaip jis veikia ir kokios jo funkcijos

Kad katė nepasimestų, šeimininkų ramybei bei kaimynų juokui rinkoje ne per seniausiai atsirado įvairiausių GPS sekiklių katėms, vienas iš jų – „Weenect For Cats“.

Kaip veikia šis kačių sekiklis? „Weenect For Cats“ yra ant katės petnešų ar antkaklio uždedamas nedidelis, plastikinis, iki 50 gramų sveriantis siųstuvas, kuriame jau yra integruota SIM kortelė. Kiekvienas GPS siųstuvas turi savo unikalų IMEI numerį, kurį reikia užregistruoti Weenect puslapyje arba atsisiųstoje Weenect aplikacijoje išmaniajame telefone. Tuomet programėlė leidžia pamatyti, kur yra jūsų augintinis.

Superkatė.lt elektroninės parduotuvės šeimininkų katės Murksė, Miaukis ir Bruknė išbandė Weenect sekiklius.

Weenect katėms turi labai gerų funkcijų, tokių kaip skambutis katei, garsinis signalas arba vibracija. Garsinį signalą naudojame, kai pagal aplikaciją matome, kad katė šalia, o jos nematome, todėl padeda signalas, skamba kaip telefono melodija. Taip pat yra skambučio funkcija, kai paskambini katei ir girdi kas yra aplink ir gali pakalbinti katę. Šį funkciją yra be galo juokinga. Esame paskambinę Miaukiui ir per garsiakalbį girdėjome tikrą kačių ginčą dėl teritorijos, kitas atvejis buvo kai Murksė įlindo į svetimą sandėliuką ir per klaidą jame buvo uždaryta. Paskambinę girdėjome, kad ji gailiai miaukia ir prašosi išleidžiama. Suradę sandėliuko savininkus ją išgelbėjome, bei kartu su jais smagiai pasijuokėme iš susidariusios situacijos. Pratiname kates, kad kas kartą įjungus vibracijos funkciją jos gaus skanėstų – tikėtina, kad vibruojant jos grįš namo“, – dalinasi Superkatė.lt parduotuvės atstovai.

Weenect katėms leidžia pažiūrėti ne tik realiu laiku katės buvimo vietą, tačiau ir ir katės pasivaikščiojimų istoriją, nueitą atstumą ir vidutinį greitį. Taip pat yra virtualios sienos funkciją, kad augintiniui, kirtus tam tikrą pasirinktą atstumą (nuo 50 metrų), į telefoną ateitų pranešimas.

Neretai tenka matyti ir tokius skelbimus, kaip „dingo mylima katė“ – tikėtina, kad didelė dalis šių skelbimų net nebūtų atsiradę, jeigu katės turėtų GPS sekiklius.

Ką verta žinoti prieš išleidžiant katę savarankiškai pasivaikščioti?

Jeigu katė yra išleidžiama į lauką, idealiu atveju ji turi būti sterilizuota (kasmet šimtai kačiukų ieško namų ir tik dalis – sėkmingai), katė turi būti paskiepyta nuo pasiutligės (privalomas skiepas), taip pat jos pačios saugumui ir ateities išlaidų mažinimui, skiepyti galima ir nuo dažniausiai pasitaikančių kačių ligų (dėl skiepų jūs tikrai pakonsultuos jūsų veterinarijos gydytojas). Reikėtų dažniau stebėti katės elgseną bei sveikatos būklę, ypač jai grįžus namo.