Rugpjūčio 25-26 dienomis Latvijoje įvyko Baltijos šalių vokiečių aviganių čempionatas. Jame dalyvavo 277 dalyviai iš 11 valstybių – Latvijos, Lietuvos, Estijos, Suomijos, Rusijos, Lenkijos, Vokietijos, Baltarusijos, Čekijos, Izraelio ir Ukrainos.

„Didžiuojamės, kad pavyko ir mums. Mūsų ilgaplaukis vokiečių aviganis Wolgang Degli Achei laimėjo pirmą vietą jaunimo klasėje ir tapo Baltijos vokiečių aviganių jaunimo jaunimo nugalėtoju – Balt DS Jugend Sieger“, – įspūdžiais po konkurso dalinasi I. Pavilionienė.

Šeimininkė pasakoja, kad jis yra atvežtas iš žymiausio Italijos vokiečių aviganių veislyno Degli Achei – šiame veislyne išveisti pasaulio čempionai.

„Šiai dienai tai yra vienintelis iš Italijos atgabentas ir gyvenantis vokiečių aviganis ne tik Lietuvoje, bet visame Pabaltijyje bei Skandinavijoje“, – teigia ji.

Šuns priežiūrai skiria daug dėmesio

Moteris prisipažįsta, kad tikėjosi laimėti, nes visuomet link to ir ėjo. Wolfgango kasdien laukia fizinio krūvio treniruotė – šeimininkė pasikviečia savo šunis šokti į automobilį, kartu įsideda ir dviratį. Nuvažiavus į tam tikrą vietą, šeimininkė važinėjasi dviračiu šalia bėgant augintiniams.

„Pirmiausia važinėjame dviračiu, o paskui kartu einame plaukioti. Vėliau parbėgame iki mašinos, parvažiuojame namo. Pašeri šunį, jis atsigauna. Pašukuoji, o vakare – poilsis. Per savaitę šukuojame jį du kartus, o porą dienų skiriame dresūrai. Tiek užtenka“, – aiškina ji.
Vokiečių aviganis Wolgang

Gali pasirodyti, kad Wolfgango priežiūra užtrunka visą dieną. Inga nesutinka ir pabrėžia, kad jai pirmoje vietoje yra šeima.

„Pas mus šuo turi savo vietą. Jis puikiai suvokia, kad mes esame jo šeimininkai, o ne jis mūsų. Aišku, buvo pirmas etapas, kai šuo mums buvo lyg dievas, valdantis situaciją namuose, tačiau tai praėjo“, – pasakoja vokiečių aviganio šeimininkė.

Šuo pasižymi pietietišku charakteriu

Inga pastebi ir tai, kad iš Italijos atvykęs šuo turi labai savitą temperamentą. Anot jos, šuo tikras italas – tai išduoda ir jo elgesys. Iš pat pradžių moteriai šuns elgesys kėlė nuostabą ir atrodė neįprastas.

„Vietiniai šunys dažnai būna cholerikai, o jisai toks karštas, toks įdomus. Vyras visą laiką buvo prieš tai, kad šuo gyventų namuose, bet šiandien Wolfgangas nakvoja su mumis namuose. Vyras sutiko, jam netrukdo – šuo kompaktiškas, supratingas. Palyginus su juo, kiti šunys atrodo kaip kokie kaimiečiai, o jis – kitoks, pietietiško charakterio. Tikras italas, turintis charizmą“, – teigia Inga.

Wolfgango šeimininkė priduria, kad apie savo augintinį sulaukia ne tik teigiamų atsiliepimų. Anot jos, kartais tenka susidurti su pavydžiais žmonėmis, kurių replikos būna nemalonios.

„Mūsų šuo labai skiriasi nuo įprastų vokiečių aviganių – ir išore, ir charakteriu. Lietuviai dažnai iškart puola, nes jaučia konkurenciją ir tu nieko nepadarysi. Piktų žodžių irgi sulaukiam“, – prisipažįsta ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt