Kate laikinai besirūpinanti Giselle Rubio sako, kad gyvūnas neagresyvus, netgi labai meilus žmonėms, o štai su kitais gyvūnais sutaria labai prastai.

„Labai keista, kad ji tokia meili, nes priklausė „Cerese“ kalintiems asmenims. Manėme, kad katė bus agresyvi, bet klydome: ji labai draugiška su žmonėmis, tik nemėgsta kitų gyvūnų, todėl teko ją izoliuoti. Dėl jos ir kitų mūsų globotinių gerovės“, – sako gyvūnų gelbėjimo ir globos centro veterinarė G. Rubio.

G. Rubio taip pat paaiškino, kad šios katės negalima pasiimti globai, nes ji svarbi vykstančiai tyrimui. Jo metu gyvūnu bus rūpinamasi pagal visos veislės keliamus reikalavimus.

Sausį šiame kalėjime buvo kilusios riaušės, žuvo 14 žmonių: dešimt apsaugos darbuotojų ir keturi kaliniai. Dar trylika žmonių buvo sužeisti, o mažiausiai 24 kalintiems pavyko pasprukti.

Vasario pradžioje Meksikos pareigūnai naikino įvairiausius daiktus, kurios į Sjudad Chuareso kalėjimą buvo prasinešę kaliniai. Tarp jų – ir televizoriai, ir šildytuvai, ir Santa Muerte statulėlės.