Negalėjo patikėti tuo, ką pamatė

Tik pravažiavusi pro šunį, moteris sumojo, kad kažkas ne taip. Atbuliniu grįždama prie pakelėje stovinčio gyvūno, ji spėliojo – gal sužeistas? O gal tai šuniukų besilaukianti kalytė, nes svarmuo iš tolo atrodė lyg šuniukas?

„Lipau iš automobilio jau su įjungtu telefonu, bet tai, ką pamačiau eidama link jo, man buvo per daug netikėta ir žiauri staigmena. Netgi neturėjau jėgų toliau filmuoti, todėl vaizdo įrašas toks trumpas“, – aiškina ji.

Šlapiam šuneliui ant kaklo buvo pakabintas sunkus, 6 kilogramus sveriantis geležinis svarmuo. A. Petraškienė spėja, kad gyvūną bandyta nuskandinti, tačiau šis, tempdamas milžinišką naštą, sugebėjo išsiropšti iš vandens ir atsidurti prie kelio.

Negalėdama patikėti savo akimis, moteris nufilmavo sukrečiantį radinį ir pasidalino vaizdo įrašu socialiniame tinkle „Facebook“, kuriame žiaurus poelgis su gyvūnu susilaukė masiško pasipiktinimo. Vien per savaitgalį įrašas peržiūrėtas 700 tūkst. kartų, o juo pasidalinta beveik 17 tūkst. kartų. Viešumon įrašą moteris patalpino siekdama sužinoti, kam priklauso šis šuniukas.

Taip pat ji suskubo padėti išsekusiam gyvūnui. Visų pirma, pasiėmė jį kartu su savimi ir išlaisvino iš geležinių pančių. Netrukus parašė policijai pareiškimą dėl bandymo nuskandinti šunelį.

Šeimininkas ne visiems kelia pasitikėjimą

Tiesa, greitai socialiniame tinkle išplitęs vaizdo įrašas padėjo greičiau surasti šeimininką, tvirtinantį, kad tai ne jo darbas, neva su šunimi žiauriai pasielgė kiti žmonės. Vyras prašėsi, kad gyvūnas būtų jam sugrąžinamas, tačiau, paskutinėmis žiniomis, šunelis vis dar glaudžiasi pas A. Petraškienę, mat įvykio aplinkybės neaiškios, tiriamos.

Dalis komentatorių po vaizdo įrašu nerimsta ir baiminasi, kad moteris gyvūną atiduos šeimininkui. Šiems situacija atrodo įtartina ir jie nelinkę tikėti šeimininku. „Netikiu, kad ne jis pats. Bijo atsakomybės ir atsirado“, „Nepykit, bet turbūt tai didžiausia jūsų klaida, atiduoti šuniuką“, „Pritariu visiems pasisakiusiems – jokiais būdais neatiduoti šuniuko neva mylinčiam ir ieškojusiam šeimininkui. Į tokį tikrai nepanašus“, – tokie ir panašūs komentarai jau keletą dienų „dauginasi“ po A. Petraškienės pasidalintu įrašu. Atsirado būrys norinčių priglausti nukankintą gyvūną, kad tik šis negrįžtų pas šeimininką.

Tiesa, kita dalis komentatorių, įvertinusių šuns nuotraukas, pastebi, kad šis – prižiūrėtas, gražus, tad sunku patikėti, jog šeimininkas būtų norėjęs pakenkti mylimam augintiniui.

A. Petraškienė prisipažįsta, kad šią dilemą jai išspręsti labai sudėtinga ir ji nežino, ką daryti.

„O iš tikro, žmonės, ką jūs darote su tokiais komentarais – man širdis plyšta, kaip aš nenoriu jo atiduoti. Tik pagalvojus, jei aš būčiau šeimininko vietoje ir negalėčiau atgauti savo šuniuko, pasidaro baisu ir beviltiška. Didelė, didelė dilema“, – į komentatorių maldavimus atsako ji.

Šunelio likimas dar neaiškus

Šiuo metu šunelio likimu rūpinasi daugybė sukrėstų internautų, šie klausia, kaip jis laikosi, kokį sprendimą dėl jo likimo priėmė A. Petraškienė. Paskutiniu metu moteris dalinosi nuotraukomis, kaip su savo augintiniu ir naujai priglaustu nelaimėliu leidžia laiką gamtoje – atrodo, kad šuo išties yra atsigavęs ir spėjo susidraugauti su moters augintiniu. „Mes dabar gamtoje ir abu „tariamės“, ką daryti“, – aiškina moteris.

Tariamas nusikaltimas šiuo metu yra tiriamas, pareiškimas išsiųstas Alytaus apskrities policijos komisariatui.

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Eglė Kačinskienė patvirtina, kad birželio 3 d. (sekmadienį) apie 12 val. policijos elektroninių paslaugų sistemoje „e-policija“ buvo gautas pranešimas dėl minėto atvejo.

„Atitinkamai Alytaus apskrities policija pradėjo aplinkybių patikslinimą dėl procesinio sprendimo priėmimo. Bus bendraujama su pareiškėja ir siekiama išsiaiškinti daugiau su įvykiu susijusių detalių“, – situaciją komentuoja E. Kačinskienė.

Administracinės atsakomybės atveju, žiaurus elgesys su gyvūnu, gyvūno kankinimas, kai dėl to gyvūnams gresia žūtis ar suluošinimas, užtraukia baudą nuo 300 iki 1750 Eur. Tokia pati veika, padaryta asmens, jau bausto už žiaurų elgesį su gyvūnais, užtraukia baudą nuo 1200 iki 1750 Eur su gyvūno (gyvūnų) konfiskavimu arba be konfiskavimo.

Baudžiamosios atsakomybės atveju, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)