Visai neseniai vakarų lygumų gorila Bobo, gyvenanti centre nuo pat 1996 metų, susirado naują draugą, o jų ryšys – vienas neįprasčiausių, kokius tik teko matyti.

„Rytinio patikrinimo metu, gorilos prižiūrėtojas atrado ją, laikančią mažytį laukinį galaginio jauniklį. Mažylis gorilos nė kiek nebijojo. Kartais pašokinėdavo ant pievos, o tuomet ir vėl sugrįždavo pas Bobo“, – „Bored Panda“ sakė organizacijos atstovė Elissa O’Sullivan.

Bobo – savo grupės, kurią sudaro 3 patelės ir 3 patinai, vyriausiasis patinas. Jaunėliai Kibu ir Nkamun mėgino užimti dominuojančio patino poziciją, tačiau šiems nepavyko. Visgi, dabar paaiškėjo, kad Bobo – ne tik stiprus milžinas, bet ir švelnios širdies gyvūnas.

„Galaginiai – naktiniai gyvūnai, kuriuos retai galima išvysti budrius dienos metu. Niekada anksčiau nesame aptikę laukinio primato, bendraujančio su esančiais mūsų draustinyje“, – teigė E. O'Sullivan.

Nors Bobo grupė buvo susidomėjusi tuo, kas vyksta, mažuoju draugu gorila su kitais nesidalino. Gyvūnai kartu praleido apie porą valandų, po kurių Bobo paleido jauniklį tarp medžių, kuriuose jis netrukus pasislėpė.

Besirūpinanti daugiau nei 300 primatų, „Ape Action Africa“ šiuo metu yra vienas iš didžiausių rezervatų Afrikoje. Dauguma čia esančių gyvūnų – našlaičiai, patekę į rezervatą po nelegalių bandymų naudoti jų produktais prekybai. Pastebima, kad ši problema pastaruoju metu auga dėl egzotiškų gyvūnų mėsos paklausos ir laukinių gyvūnų vertimo naminiais gyvūnais bei zoologijos sodų gyventojais.

Daugiau rasite čia.