„Buvau palūžęs. Visur jo ieškojau, į pagalbą atėjo ir kaimynai. Visą savo gyvenimą taip ir nenustojau jo ieškojęs“, – „The Dodo“ sakė P. Martin'as.

Laikui bėgant, vyro viltys seko ir jis pradėjo manyti, kad savo katino daugiau nebeišvys. Tačiau jis klydo.

Daugiau nei 10 metų praėjo nuo to laiko, kai Thomas'as dingo. Vis dėlto, praėjusią savaitę vyras sulaukė netikėto skambučio nuo savo katino veterinaro. Pasirodo, kad gatvėse rastas katinas su mikroschema.

„Veterinaras tuomet manęs paklausė, kaip jausčiausi, jei kas nors praneštų, kad mano katinas rastas. Sakyčiau, kad tas žmogus tikriausiai būtų išprotėjęs. Veterinaras patvirtino, kad katinas iš tiesų atsirado ir buvo identifikuotas pagal mikroschemą“, – pasakojo P. Martin'as.

Vyras negalėjo tuo patikėti, tačiau vis tiek nuvyko į „Humane Society of the Treasure Coast“ prieglaudą.

„Negalėjau tuo patikėti. Po 14 metų? Bet tai tikrai buvo jis. Kai tik jį pamačiau, iškart tai supratau“, – teigė vyras.

T-2 taip pat atpažino savo šeimininką. Pagaliau jie kartu!

„Katinas nuo manęs negali atsitraukti. Nuolat sėdi man ant kelių ir seka iš paskos. Ir jis murkia - šio garso negirdėjau jau 14 metų. Atrodo, jis supranta, kad pagaliau grįžo namo“, – teigė P. Martin'as.

Nepaisant to, kad katinui jau 18 metų, o pastarąjį laiką jis gyveno gatvėje, T-2 yra puikios sveikatos. P. Martin'as mano, kad šis sugrįžimas nebūtų įmanomas, jei katinas nebūtų ženklintas ir turėjęs mikroschemos.

Daugiau rasite čia.