Vakarų Mersijos policija prašo visuomenės pagalbos dėl rudos ir baltos spalvų triušio, šeštadienį vakare dingusio iš gardo Stoutone centrinėje Anglijoje.

Belgų milžinų veislės Darijus 2010 metais buvo įrašytas į Guinnesso (Gineso) pasaulio rekordų knygą kaip ilgiausias šiuo metu gyvenantis pasaulio triušis. Jo kūno ilgis – 129 centimetrai.

Savininkė Annette Edwards (Anet Edvards) sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad jai tai „labai liūdna diena“, ir pasiūlė 1 tūkst. svarų (1,16 tūkst. eurų) atlygį už saugų triušio sugrąžinimą.

„Darijus jau per senas veisti. Tad prašom jį sugrąžinti“, – sakė moteris.

2018-aisiais A. Edwards paskelbė, kad Darijus, tuomet aštuonerių metų, išeina į „pensiją“ ir nebedalyvaus viešuose renginiuose bei pasirodymuose žiniasklaidai.

2010 metais šeimininkė sielojosi dėl Darijaus sūnaus Saimono nugaišimo skrydžio per Atlantą metu. 90 cm ilgio Saimonas, kuris, kaip tikėtasi, būtų praaugęs tėvą, buvo gabenamas naujam savininkui.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS