Kačių ieškojo jau keletą dienų, tačiau nerado nei pūkelio, nei nelaimėlių kūnelių. Jos prašapo, lyg pagrobtos.

„Auginame priglaustus pamestinukus, penkis katinėlius, iš kurių trys dingo be žinios prieš dvi savaites. Pirmoji katė dingo naktį iš rugpjūčio 10 dienos į 11 dieną. Antrasis katinas išėjo į medžioklę 12 dienos naktį, trečioji katė dingo iš 19 dienos į 20 dieną. Visi trys dingo iš po nakties. Tą pačią savaitę dingo ir kaimynų katinas.

Katinėliai buvo pusiau naminiai – gyveno lauke, tačiau buvo prižiūrėti, pašerti, sterilizuoti, kastruoti, kiekvienas turėjo savo skiepų pasus. Katinėliai buvo mylimi, nuo mažų dienų išauginti. Šiuo metu jiems po tris, keturis metus“, – pagalbos šaukiasi augintinių savininkė Virginija Dettmann.

Pasak kaimelio gyventojos, augintiniai dingsta jau ne pirmą kartą. Todėl, neradus kačių, buvo įtarti žmonės, kurie 2015 metais pražudė kates ir sumetė jų kūnus į konteinerį. Deja, tais metais kaltininkai nebuvo rasti, o kaip šiuo atveju – nežinia. Kačių kūnai nebuvo rasti.

Prieš penkerius metus katės kūnas buvo ištirtas, veterinaras patvirtino, kad katė mirė nuo muštinės traumos į galvą. Kitaip tariant, ji buvo specialiai užmušta.

„Klausinėjome kaimynų, rytais ir vakarais apėjome būtent tas vietas, kur dažniausiai katės buvo. Palei sodų bendrijos tvoras, pamiškes, šaukėme vardais, deja... Jeigu būtų gyvi ir sveiki, tikrai sugrįžtų. Skelbimus iškabinome visuose soduose“, – sakė V. Dettmann.

Pasak Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ vadovės Gintarės Liutkuvienės, dingusios katės nebuvo rastos ir į prieglaudą neatvyko, o iškvietimo dėl Kisinių kaimo kačių irgi negavo.

„Katės paprastai nedingsta. Jas galėjo nebent žmogus paimti ir išvežti. Laukinės katės turi daugybę ligų, žmogaus jos neužkrečia, tačiau kitas kates – lengvai. Jeigu kates nustojo maitinti, gyvūnas eis ten, kur yra maisto. Tačiau apie šį atvejį kalbėti sunku, nėra pakankamai informacijos“, – sakė Klaipėdos regiono gyvūnų globos namų „Nuaras“ vadovė G. Liutkuvienė.