Senbernarų kalė Deizi parkrito, kai kartu su šeimininkais leidosi nuo Skofel Paiko kalno Anglijos šiaurės vakaruose, sekmadienį savo tinklalapyje pranešė Vosdeilo kalnų gelbėtojai.

Ketverių metų amžiaus kalė atsitūpė ir dėl kojų skausmų nepakluso raginimams eiti toliau, todėl temstant vietos policija paprašė gelbėtojų pagalbos.

Atvykę gelbėtojai, pasitelkę šuniškus skanėstus, atsargiai susipažino su Deizi. Tuomet du komandos nariai, įvertinę jos būklę, suleido kalei nuskausminamųjų.

Tada 55 kg sveriantis šuo buvo paguldytas ant neštuvų, kad būtų galima nunešti jį nuo kalno – tam prireikė „daugybės“ skanėstų, nurodė gelbėtojai.

„Be kai kurių neįprastų pakoregavimų, toliau evakuacija vyko beveik taip pat, kaip paprastai evakuojami suaugę žmonės“, – pridūrė gelbėtojai.

Visa gelbėjimo operacija truko penkias valandas. Paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip gelbėtojai su neštuvais brenda per upę ir kelia juos per tvorą.

Komandai nusileidus nuo kalno, Deizi atsistojo ir netgi pavizgino savo uodegą.

„Ji, regis, jaučiasi kiek kalta ir susigėdusi, kad pakenkė savo veislės atstovų reputacijai“, – sakė gelbėtojai.

Pavojingoje ir snieguotoje Šv. Bernardo perėjoje tarp Italijos ir Šveicarijos gyvenę vienuoliai nuo XVIII amžiaus pradžios veisė senbernarus – mastifų, kadaise romėnų karių atgabentų sarginių šunų, palikuonis, kad šie padėtų jiems gelbėti pūgų ir lavinų užkluptus keliautojus. Per kelis amžius šie šunys išgelbėjo šimtus gyvybių.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)