Laimė auginti tokią garsenybę teko vilnietei Dieonai Pranauskaitei. Jai sunku patikėti: Mobiui dar tik vieneri, o jis – jau žvaigždė.

„Visą laiką labai norėjau katino, nes labai myliu kates, tačiau vis galvodavau, kad dabar tam yra netinkamas laikas. Ir prieš metus, Kalėdų proga, katiną gavau dovanų. Nesitikėjau, bet labai apsidžiaugiau“, – prisimena Dieona.

Kuo ypatingas katinas Mobis? „Jis – nuostabus katinas, mielumo įsikūnijimas, draugiškas, juokingas, šiek tiek bailiukas – visad slepiasi jei ateina svečiai, reikia laiko, kol išdrįsta pasirodyti jiems“, – aiškina jo šeimininkė.

Dieona prisimena, kad tuo metu, kai gavo katiną, visi draugai bei artimieji labai liaupsino Mobį ir sakė, kad tai – labai gražus ir ypatingas katinas. Vilnietei teko jau anksčiau matyti kitų naminių gyvūnėlių paskyras „Instagram“ bei „Facebook“ puslapiuose, kurios susilaukė daug dėmesio.

„Pagalvojau: kodėl gi nepabandžius ir man sukurti „Instagram“ profilio savo katinui? Sukūrus paskyrą labai greitai pradėjo didėti sekėjų skaičius. Tam įtakos turėjo kiti dideli „Instagram“ profiliai, tokie kaip „9GAG“ (virš 1 mln. sekėjų) ir „Cats of Instagram“ (virš 9 mln. sekėjų) ir kiti. Jie dalinosi savo paskyroje Mobio nuotraukomis, kurios surinkdavo daugiau nei 400 tūkst. laikų, taip didinami žinomumą kačių mylėtojų rate“, – apie katino karjeros pradžią kalba Dieona.

Visgi, ji prideda, kad daugiausiai sekėjų katinas susilaukė dėl savo mielos išvaizdos, nulėpusių ausų ir liūdnai atrodančių akių.