Kai pirmą kartą pamatėme internete klaidžiojančias šios šunytės nuotraukas, širdis kraujavo iš skausmo. Tai buvo beveik prieš metus... Atėnų gatvėmis vaikštinėjanti moteris pastebėjo išsekusį ir siaubingai atrodantį šunelį. Pati jam padėti negalėjo, todėl jo nuotrauką patalpino socialiniame tinkle, kviesdama atsiliepti tuos, kurie galėtų ištiesti pagalbos ranką.

Petra (iš graikų kalbos išvertus reiškia „akmuo“) tikriausiai niekuomet neturėjo jokio artimo kontakto su žmonėmis, nes traukdavosi, vos tik kas bandydavo prieiti arčiau. Laimei, gelbėtojai atsisakė palikti šunytę nelaimėje ir bendromis jėgomis jiems pavyko nugabenti Petrą į prieglaudą, kur jos jau laukė nuostabi moteris - Valia Orfanidou, išgelbėjusi ne vieną to paties likimo keturkojį.

„Manau, ji visuomet buvo gatvės šuo. Atrodė, kad prie jos niekuomet niekas nebuvo prisilietęs“ – puslapiui The Dodo pasakojo Valia. Apie tai, kokia sunki buvo Petros sveikatos būklė - nenorime net rašyti. Pakanka nuotraukų, kurios tiesiog sukrečia iki sielos gelmių. Tačiau didesnės problemos buvo su Petros nepasitikėjimu žmonėmis - kad išvestų ją į lauką pasivaikščioti, prireikdavo daugiau nei valandos. „Ji žengdavo tris ar keturis žingsnius ir vėl sustodavo. Reikėjo laiko, kad ji išdrįstų pajudėti į priekį bent dar šiek tiek“ - sakė jos gelbėtoja.

Valia Orfanidou įdėjo beprotiškai daug pastangų ir rezultatas - stulbinantis. Pažvelkite, kaip Petra atrodo dabar!

LETENA.LT REKOMENDUOJA