„Jis negalėjo nustoti jų uostęs ir laižęs. Nežinau, kodėl, bet jis norėjo taip rūpintis viščiukais visą laiką“, – „The Dodo“ sakė B. Gillott. Ji kartu su vyru priglaudė Mac'ą prieš ketverius metus iš gyvūnų globos organizacijos „Love at First Sight“ Nešvilyje, Tenesio valstijoje.

„Kai atvykome į prieglaudą, jis buvo labai ramus. Šiandien jis meilus šuo – kiekvienas sutikęs Mac'ą juo akimirksniu susižavi. Jis švelnus, geras, mėgsta būti su kitais šunimis“, - sakė moteris.

Nors augintinis visuomet puikiai sutarė su kitais šunimis, jo šeimininkė nežinojo, ko tikėtis, kai jis pamatys viščiukus. Kad būtų saugiau, iš pradžių B. Gillott laikė juos Mac'ui nepasiekiamame kambaryje.

Tačiau Mac'as norėjo, kad viskas būtų kitaip. Jis prasibrovė į kambarį, kuriame buvo laikomi viščiukai, atsisėdo ant grindų ir stebėjo juos pro plastikinį indelį, kuriame jie buvo.

Netrukus šuo tapo priklausomas nuo viščiukų ir rytais pirmiausia nuskubėdavo ne paėsti, o pamatyti juos. „Įprastai rytais jis mane žadindavo todėl, nes norėdavo paėsti arba išeiti į lauką. Dabar prieš paėsdamas jis nuskuba pažiūrėti, ar viščiukams viskas gerai. Tai labai miela“, – sakė B. Gillott.

Viščiukų priežiūra greitai tapo šuns kasdienybe. „Kai prabundu ryte, paklausiu jo, ar jis nori eiti pažiūrėti viščiukų. Tada jis užbėga laiptais į viršų ir laukia manęs prie to kambario, kuriame gyvena viščiukai“, – sakė moteris.

Kai jie šiek tiek ūgtelėjo, moteris išliko atidi ir stebėjo, kaip keičiasi ryšiai tarp jų ir šuns. „Vis paleidžiame viščiukus kelioms minutėms, kad šuo apsiprastų. Jis tik vizgina uodegą ir uosto juos, kol viščiukai aplink jį bėgioja", - sakė moteris.

„Jis nė karto nebandė jiems įdrėksti ar įkasti – nieko panašaus. Mes dėl to nė kiek nesijaudiname“, – tikino B. Gillott.

Has anyone seen my chick?!?! -Mac

A post shared by Mac and Chicks (@macandchicks) on May 6, 2017 at 8:46am PDT

He's never been happier! #snugglesunday

A post shared by Mac and Chicks (@macandchicks) on May 7, 2017 at 8:59am PDT

Mac being a good big brother 🐶 #macandchicks #urbanchickens #nashville #unlikelyfriends

A post shared by Mac and Chicks (@macandchicks) on Apr 23, 2017 at 6:42pm PDT

Daugiau nuotraukų rasite čia.