5 metų Summer Gidden pirmosios savo pažinties su žąsimis tikriausiai niekada nepamirš. Jos nuotraukos, kuriomis pasidalino vyresnioji sesuo, jau apskriejo visą internetą. „Žąsys tikros šiknės“ - rašė internautai, kuriems taip pat teko susidurti su šiais iš pirmo žvilgsnio nepavojingais paukščiais.

„Mano sesė tikra žvaigždė, - su žurnalistais šmaikštavo nuotraukas paviešinusi Stevie Gidden. - Žinojau, kad vieną dieną ja taps. Daugybė žmonių sureagavo į šias nuotraukas, nes patys yra patyrę kažką panašaus“. Ir iš tiesų, šimtai žmonių interneto platybėse pasakojo savo istorijas, susijusias su agresyviai nusiteikusiais sparnuočiais.

Vienos gyvūnų prieglaudos įkūrėja Dianna Helmers kadaise dirbo paštininke. Ši moteris tikrai žino, kokios agresyvios gali būti žąsys. „Šunys, katės, žąsys, antys, asilai ir net laukiniai fazanai. Visi jie gali būti tikri šikniai. Bet žąsys išskirtinai! Žmonėms tiesiog reikėtų būti atsargesniems. Įprastai žąsys tiesiog gina savo šeimą ir teritoriją“ - pasakojo Diana.

Kad ir kaip žmonės piktintųsi netikėta paukščių agresija, vis tik už tokį elgesį paukščiai nusipelnė pagarbos. „Mamos tokiu būdu gina padėtus kiaušinius ir jau išperėtus jauniklius, o tėvai gina visą šeimą ir taip saugo teritoriją“ - pasakojo veterinaras Peteris Helmeris. Ypatingai atsargūs turėtume būti pavasarį, kuomet žąsys susilaukia jauniklių. Jei kada pastebėsite, kad žąsis prieš jus atsistoja ir pradeda plasnoti pakeltais sparnais ir išpūsta krūtine, bėkite kuo toliau, nes šie paukščiai jau aiškiai jums parodė - į šią teritoriją įeiti draudžiama. Ir, patikėkite, įveikti įsiutusią žąsį nebus taip lengva, kaip gali atrodyti.

LETENA.LT REKOMENDUOJA: