6-erių Symba Vašingtone esančioje gyvūnų prieglaudoje „Humane Rescue Alliance“ atsirado praėjusią savaitę: jo ankstesnis šeimininkas kraustėsi į kitus namus ir negalėjo pasilikti gyvūno.

Dėl akivaizdžių priežasčių katinas sukėlė prieglaudos darbuotojų nuostabą. Jiems dar neteko susidurti su sunkesniu nei 16 kilogramų sveriančiu katinu.

Nepaisant to, jog yra neįprastai sunkus, katinas yra labai meilus. „Jis dievina būti glostomas. Nors Symba sveria labai daug, jis yra sveikas“, – „The Dodo" teigė prieglaudos atstovė.

Niekam nežinoma, kaip katinui pavyko sukaupti tiek daug kilogramų. Prieglaudoje pradėta reguliuoti katino mityba, jam skiriamos treniruotės.

Jei viskas vyks sklandžiai, netrukus Symbai turėtų pradėti kristi svoris ir katinas galės džiaugtis pilnaverčiu gyvenimu. Kad siekti šio tikslo jam būtų lengviau, katinas ieško draugo, kuris neleistų jam pasiduoti.

„Symbai reikia namų, kuriuose globėjas galėtų stebėti katino dietą ir treniruotes. Šiam katinui reikia pagalbos metant svorį“, – teigė prieglaudos atstovė.