Gegužės pabaigoje Australijos gyvūnų gelbėtojų organizacijos vadovė Dee Walton telefono atsakiklyje rado žinutę, kuri ją sukrėtė. Skambino benamę katę ir mažučius jos kačiukus savo kieme maitinusi moteris ir papasakojo, kad kaimynas užmušė katę motiną, nes ši įsėlino į jo kiemą.

„Moteris sakė, kad kaimynas stvėrė katę už uodegos ir trenkė į priekabą, – pasakojo D. Walton. – Kaip suprantu, trankė tol, kol pasirodė, kad ji nebegyva.“

Gyvūnų gelbėtojų grupė nuvyko paimti savaitės amžiaus kačiukų. Katės kūnas tiesiog gulėjo, todėl gelbėtojai išgabeno mažylius, o nelaimėlės kūnelį turėjo paimti kitos įstaigos darbuotojai. Ir niekas nesitikėjo, kad be gyvybės ženklų gulinti mama katė visai nemirusi. Princesė (tokį vardą ji gavo vėliau) atgavo sąmonę ir remdamas vien priekinėmis letenomis iš paskutiniųjų nušliaužė į vietą, kurioje anksčiau buvo jos kačiukai. Nuo sužalojimų jos užpakalinės kojos buvo paralyžiuotos.

Žmonėms pamačius šį vaizdą ir iškvietus gelbėtojus paaiškėjo, kad katė turėjo mikroschemą, pagal kurią pavyko atsekti šeimininkus, tačiau šie nebenorėjo jos auginti.

Dabar kačių šeimyna gyvena pas Dee Walton. Deja, Princesė taip ir liko paralyžiuota, pati negali šlapintis ir tuštintis. Princesė visam laikui liks pas naująją šeimininkę, o paaugusiems kačiukams bus ieškomi šeimininkai.

Na, o katę žiauriai mušusį vyrą sulaikė policija. Kaip rašoma socialiniame tinkle „Facebook“, katei Princesei žadama padaryti specialų vežimėlį, kad jai būtų lengviau judėti. „Princesė – kovotoja, ji kasdien moko mane nepasiduoti, – sako D. Walton. – Manau, kačiukai suteikė jai jėgų išgyventi.“

LETENA.LT REKOMENDUOJA