Paplūdimio zonoje kilometro spinduliu gal koks dvidešimt poilsiautojų. Nei rusų, nei vokiečių, nei lietuvių. Nei prekeivių, nei turistų, nei... riestauodegių blondinių. Nėr į ką net akies slapta užmest. Niekas negeria, nesikeikia, nerūko, nešiukšlina, nesimuša – net neįdomu. Gal kiek didesnis sambrūzdis prie Palangos tilto ir Basanavičiaus gatvėje. Tačiau bendras vaizdas – nelyginant paplūdimių tuštėjimo metas.

Tačiau baisiausia ne dėl to, kad pagrindiniame Lietuvos kurorte nyku ir tuščia. Baisiausia, jog miestas, jo infrastruktūra ir verslas merdi!!! Kas dėl to kaltas???!!! Ir pagaliau miesto valdžia nutaria išsiaiškinti ir demaskuoti Lietuvos gintarinio kurorto patrauklumo dvasią niokojančius niekadėjus. Pasitelkiamos specialios policijos pajėgos, gelbėtojai, į padangę pakeliamas dronas. Trūksta nebent greitojo reagavimo rinktinės „Aras“ smogikų. Ir štai... pagaliau!!! Nusikaltėlis surastas. Tai sprindžio dydžio kinų kuoduotasis šunelis!!!!

Būtent dėl jo kaltės iš Palangos paplūdimių dingo dešimtys tūkstančių rusų ir lietuvių poilsiautojų. Palaukit, tai dar ne viskas! Tokių nusikaltėlių ne vienas!!! Jų – beveik dešimt. Tai tikrų tikriausia nusikalstama grupuotė! Gauja! Mafija! Policija net kelias valandas triūsia tuščiame paplūdimyje ir sulaiko visą nusikalstamą keturkojų kartelį. Septyni pažeidėjai demaskuoti, du nubausti. Paplūdimio nusikaltėlių gaujai - galas.
Šuo

Pajuokavom. O dabar rimtai. Siūlyčiau vietos verslininkams ir sveiko proto politikams labai rimtai ištarkuoti pasturgalį tokios idiotiškos akcijos (už mūsų, mokesčių mokėtojų pinigus) organizatoriui. Pirmiausia jau vien dėl to, kad šunys tuščiame paplūdimyje - toks menkas pažeidimas, lyginant su tais, kuriuos daro pati Palangos miesto administracija. Pirmiausia pagal higienos normų reikalavimus paplūdimiai turi būti suskirstyti į žaidimų ir poilsio zonas, apie tai informuojant aiškiai matomuose stenduose. Kas 50 metrų privalo būti persirengimo kabinos, kas 25 metrai – šiukšlių dėžės, privalo būti geriamas vanduo, privalo būti medicinos punktai. Nekabant apie tualetus.

KUR KAKOT, atleiskit?! Kur visa tai???!!!! Kur higienos normose numatyti paplūdimių atributai???!!! Nieko panašaus nėra. Tad jei miesto savivaldybė nevykdo paplūdimiams nustatytų higienos normų reikalavimų, dėl to kalti... šunys? Tai gal šį idiotišką reidą sumaniusiam klerkui reikia pasiskaityti Lietuvos Respublikos įstatymus? Gal spec. tarnyboms vertėtų higienos normų neatitinkančiuose paplūdimiuose (vadinasi, ne paplūdimiuose) ieškoti kaltų ne tarp gauruotų keturkojų, o tų normų nesilaikančių dvikojų?

Nuoširdžiai patariu Palangos miesto policijai, Klaipėdos higienos specialistams ir gelbėtojams dėl aukščiau išvardintų pažeidimų ir higienos normų nesilaikymo užsukti į Palangos mero Šarūno Vaitkaus kabinetą ir išrašyti jam administracinės teisės pažeidimų protokolą. Ir ne vieną.

Baigiant šunų temą, noriu pridurti, kad mes vis dar vieninteliai iš ES šalių esame neturintys paplūdimių keturkojams. Gyvūnų gerovės srityje atsiliekame dvidešimt penkeriais metais. Nerasite nei vieno kurorto Europoje (nekalbu apie posovietinėms šalims skirtas turistines zonas), kur nebūtų paplūdimio keturkojams.

Girdžiu, kaip rėkia ir keikiasi, šunofobai ir šunofobės mamos, kad neves savo vaikų nei į vandenį, nei į kavinę, nei į paplūdimį, kur buvo ar yra šuo. Tačiau mielieji ir mielosios, gerbkime vieni kitus. Mes pykstamės būtent dėl to, kad neturim taisyklių. Jei būtų atskiros zonos, kuriose mes nesusidurtume, problema išnyktų savaime. Nereiktų slapstytis gyvūnų mylėtojams ir piktintis šunų „heiteriams”.

O jei ne visai apie šunis, tačiau apie Palangos paplūdimių tuštybės priežastį, tai išvada paprasta – kainos. Kiaulienos kepsnys - 10 eurų. Kuklūs pietūs dviems asmenims - 30 eurų. Rūkytas karšis – 10 eurų, upėtakis – 10 eurų. Padori nakvynė – 100 eurų. Nepykit, mere, atleiskit, vietos verslininkai, pasiturinčiam ar vidutines pajamas gaunančiam lietuviui per prasta ilsėtis kukliuose, bet brangiuose apartamentuose, valgyti sukiužusioje knaipėje, gulėti šaltame paplūdimyje, kuris neatitinka higienos normų ir sisioti krūmuose. Ir dar tas lietus ir vėjas, kad jį kur devynios…

Už tuos pačius pinigus galima kuo puikiausiai ilsėtis prabangiuose Italijos, Ispanijos, Turkijos kurortuose. O biednam žmogui Palanga jau ech… nebeįkandama.

Kur išeitis? Miesto administracijos ir Lietuvos politikų galvose. Jau metus laiko Sveikatos apsaugos ministerijos vadovų stalčiuose dūla projektas dėl draudimo vesti keturkojus į paplūdimius panaikinimo. Jei pajūrio kurortuose atsirastų specialios zonos keturkojams, čia sulėktų tūkstančiai gyvūnų mylėtojų, pasirengusių pakloti nemažus pinigus už savo keturkojo vaiko atostogas. Kuriems, beje, nesvarbu nei oras, nei prabanga. O tokių mylėtojų Lietuvoje – beveik milijonas! Galima būtų rinkti mokesčius, nuomoti bliūdelius, skėčius, imti mokestį už nakvynę, teikti kitas paslaugas. Bet ar taip gali sugebėti mąstyti savo sultyse verdantis klerkas? Aišku, kad ne. Įstatymų nesilaikantis išminčius iš savo kiemo teritorijos šiandien veja paskutinį jam nešantį pelną objektą – mažą, drebantį iš šalčio kinų kuoduotąjį...

Sudie pikta, atšiauri, nyki Palanga. Atsiprašau - sudie, Palangos biurokratai.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti mintimis? Išsakyti savo nuomonę? Padiskutuoti su autoriumi? Laukiame Jūsų minčių el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Augintiniai“.