Balio saloje išpažįstamas induizmas. Viena iš svarbių šio tikėjimo figūrų – karalius Yudhishthira, patekęs į dangų kartu su savo šunimi. Dėl to dauguma induistų tiki, kad rūpindamiesi šunimis jie užsitarnauja kelią į dangų. Gražiu šios istorijos pavyzdžiu galėtų būti gatvėje rasto siaubingai išsekusio haskio išgelbėjimas.

Kai 26-erių Rico Soegiarto pirmąkart išvydo kalytę Denpasaro gatvėse, ji buvo nuplikusi ir tokia liesa, jog rodėsi, kad kaulus dengia tik oda. Buvo akivaizdu, kad šitokios būklės kalytei gyventi liko visai nebe daug. Nepaisant silpnos sveikatos, mėlynos kalytės tebešvietė – R. Soegiarto suprato, kad, sulaukusi pagalbos, kalytė dar pajėgtų įsikibti į gyvenimą. Kaip tik todėl eidamas iš darbo vyras negalėjo tiesiog praeiti pro šalį.

Nuo tos akimirkos R. Soegiarto rūpestingai prižiūrėjo nualintą gyvūną, jį šukavo, maitino kokybišku maistu. Žadą atimančiais kalytės pokyčiais jis nusprendė pasidalinti socialiniuose tinkluose.

Dabar, stipri ir sveika, pasipuošusi vešliu kailiu ir tomis pačiomis žibančiomis akimis, kalytė džiaugiasi savo gelbėtojo draugija.

„Jai patinka būti glostomai ir valgyti sausainius. Tik kartais neramu dėl to, kokia ji draugiška - juk Balio saloje yra daug nusikaltėlių“, – „Bored Panda“ sakė kalytės šeimininkas.

Šiandien vyras iš viso augina 5 šunis – anksčiau turėtą ketveriukę neseniai papildė išgelbėta kalytė. Ją vyras pavadino Hope vardu (angl. hope – viltis).

Išties, šis vardas kalytei puikiai tinka. Pasižiūrėkite, kaip ji pasikeitė atsidūrusi R. Soegiarto rankose.

Daugiau rasite čia.