Katė, kuri leidžiasi niurkoma bet kaip ir bet kur - ne toks jau dažnas reiškinys! Įnoringosios gražuolės gali gana aiškiai jums parodyti, kas joms patinka, o kas ne.

Mūsų kolegė, namuose auginanti dvi kates, sako, kad jos - kaip diena ir naktis. Viena mėgaujasi žmogaus šiluma ir murkia nuo menkiausio prisilietimo, kita leidžiasi glostoma tik retais atvejais ir tik ties ausytėmis - kitaip gali parodyti, kam jai reikalinga nagai.

Kačių elgsenos specialistė Sara Ellis ir jos kolegos iš Linkolno universiteto nurodo „saugiąsias“ zonas, kurios priimtinos praktiškai visoms katėms. Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad negatyviausią reakciją katės rodė tuomet, kai kas nors liesdavosi prie uodegos. Beje, labai įdomus faktas - glostomos nepažįstamųjų, katės rodė mažiau nepasitenkinimo, nei glostomos šeimininkų. Matyt aplinkiniams katės kiek atlaidesnės... Na ką gi jie, neišmanėliai, gali suprasti! O šeimininkams nėra ko nuolaidžiauti - jie turi žinoti, kas ir kaip!

Žinoma, šeimininkai savo katę pažįsta geriausiai ir puikiai žino, kas jai patinka, tačiau tiems, kurie katės namuose neturi, svečiuojantis ten, kur karaliauja katė, tai gali praversti!

LETENA.LT REKOMENDUOJA: