„Visuomet norėjau save matyti kaip gydytoją, tačiau vieną dieną šis vaizdinys tiesiog ėmė ir pradingo. Metai iš metų mėginau atsistoti ant kojų ir išsikapstyti iš sunkios depresijos“, – „The Dodo“ sakė M. Sedgwick.

Vieną dieną ji sutiko tai, kas padėjo pasijusti žymiai geriau. 2010 m. moteris susipažino su kalyte vedle Lucy, kuri buvo treniruojama tapti neregius vedančiu gyvūnu specialioje „Leader Dogs for the Blind“ programoje. Tuomet Lucy tebuvo 15 mėnesių, o su šeimininke kalytei susidraugauti ilgai netruko.

„Ji iškart šoko į mano glėbį, lyžtelėjo veidą ir nugriovė nuo kėdės. Kaipmat pajutau tarp mūsų užsimezgusį ryšį - nuo tada pradėjau gyventi iš naujo“, – sakė M. Sedgwick.

Laikui bėgant, kalytės ir moters draugystė tvirtėjo. Nors moteris neteko regėjimo, ji gavo ištikimą draugę.

„Lucy yra mano akys. Ji man leidžia jausti, kas manęs laukia už kiekvieno žingsnio. Jaučiu visišką pasitikėjimą savo vedle“, – teigė M. Sedgwick.

Moters matomas pasaulis, kaip ji pati sako, yra „pilkas debesis su tamsesniais ir šviesesniais atspalviais.“ Tiesa, nauja technologija jai leido pamatyti šiek tiek daugiau. Neseniai jai teko išmėginti akliesiems skirtus „eSight“ elektroninius akinius, kurie filmuojamą priešais esantį vaizdą perkelia į akiniuose esantį ekraną, kurio parametrai gali būti keičiami pagal neregio poreikius.

Iš pradžių moteris baiminosi, kad akiniai neveiks ir jai teks nusivilti, tačiau, turėdama Lucy pašonėje, pasiryžo pamėginti.

Išvydusi savo keturkoję kelrodę, moteris negalėjo sulaikyti ašarų.

„Kai tik įsijungė akiniai, išvydau Lucy bruožus. Į mane žiūrėjo jos nuostabios akys ir riestos blakstienos. Buvau perpildyta malonių jausmų, nes niekada nemaniau, kad tai galės nutikti. Visuomet jaučiau, kad Lucy yra tikra gražuolė – pagaliau tai išvydau savo akimis“, – džiaugėsi M. Sedgwick.

Dabar ji tikisi, kad tai nebuvo paskutinis kartas, kuomet matė Lucy. Kalytė daug prisidėjo prie to, kad moteris jaustųsi laiminga, tačiau dabar, kai išvydo savo keturkoję pagalbininkę, moteris rado vilties, kad viskas tik į gera.

Daugiau rasite čia.