„Viskas, ko jam reikia, – nenaudojama kartoninė dėžė. Tik taip jis gali užmigti, nes tai vienintelė vieta, kurioje anksčiau miegodamas jis jautėsi saugus“, – feisbuko vartotojus sujaudinusiame įraše skelbė prieglaudos „Detroit Dog Rescue“ įkūrėja Kristina Millman-Rinaldi.

Moteriai sunku nuspėti, kokia buvo šio gyvūno praeitis – nedaug žinoma apie tai, ką šuneliui teko išgyventi. Aišku tik tai, jog jo gyvenimas nebuvo lengvas – valkataujantis ir maisto ieškantis šuo buvo surastas Detroito gatvėse. Prieglaudos įkūrėja „The Dodo“ aiškino, jog Captain buvo alkanas ir sunkiai sirgo, dėvėjo raudoną antkaklį.

Prieglaudoje gyvūnas atsirado praėjusį lapkritį. Nuo tada jis gauna visą reikiamą pagalbą. K. Millman-Rinaldi stengiasi pasirūpinti, kad šuo turėtų namus, šeimą, jaustųsi mylimas ir žinotų, kad jam niekas negresia.

„Negaliu pakeisti jo praeities ir negaliu ištrinti visų nemalonių prisiminimų, tačiau galiu pasirūpinti jo ateitimi. Noriu, kad jis būtų laimingas ir turėtų viską, ko jam reikia, kad jaustųsi saugus – net jei tai būtų daugybė kartoninių dėžių“, – feisbuke rašė prieglaudos įkūrėja.