„Kai pamačiau, kad kalytė nerimastingai laksto per gatvę, supratau, kad ji nori kažką mums pasakyti. Sustabdėme automobilį norėdami sužinoti, kas nutiko vargšui gyvūnui“, – „The Dodo“ sakė M. M. Araya.

Šuo nusivedė porą prie vyro, gulinčio ant žemės. Šalia jo gulėjo ir vaikščioti padedanti lazdelė. Atrodė, kad vyras sunkiai sužeistas.

„Kartu su vyru greitai pribėgome prie sužeistojo, pribėgusi kalytė ėmė jį laižyti. Mano vyras tuoj pat iškvietė greitąją pagalbą“, – pasakojo M. M. Araya.

Nors netrukus pradėjo lyti, kalytė nesitraukė nuo sužeisto vyro ir nė akimirkai jo nepaliko. Atvykę gelbėtojai paguldė jį ant neštuvų ir perkėlė į greitosios pagalbos automobilį. Kalytė nedvejodama įšoko vidun iš paskos.

„Ji tučtuojau pribėgo prie savo šeimininko ir atsigulė ant jo. Gelbėtojas leido jai atsisveikinti su šeimininku ir išnešė ją iš automobilio, nes jai nebuvo galima ten pasilikti“, – pasakojo M. M. Araya.

Po kiek laiko moteris pasidalino padarytomis nuotraukomis savo feisbuko paskyroje – internautai liko sužavėti gyvūno ištikimybės ir ėmė žaibiškai dalintis istorija.

Praėjus keletui dienų, moteris aplankė sužeistą kalytės šeimininką. Ji sužinojo, kad surasto sužeistojo vardas – Don'as Jorge'as, o kalytė vardu Chiquita – ispaniškai jis reiškia „mažą mergytę“. Jie gyveno dviese kemperyje.

„Džiaugiausi matydama, kad jiems viskas gerai. Tuo pačiu buvo liūdna matyti, kad jie gyvena tokiame skurde. Vyro koja buvo prastos būklės, o tai gerokai apsunkindavo jo keliones įsigyti vaistų. Jis turi geraširdį kaimyną, duodantį jam maisto ir skalbiantį jo rūbus“, – pasakojo M. M. Araya.

Vyras galėjo pasitikėti ne tik savo kaimynu, bet ir kalyte Chiquita. Jei jį ir vėl ištiks bėda, vyras žino, kad kalytė padarys viską, kad tik jam padėtų.

Kadangi M. M. Araya buvo veterinarė, ji nusprendė padaryti paslaugą ir suteikti kalytei visą būtiniausią medicininę priežiūrą.

„Tokios istorijos privalo būti skleidžiamos. Jas girdintys žmonės nelieka abejingi gyvūnams. Juk jie yra beginkliai, geros širdies sutvėrimai, trokštantys, kad jais rūpintumėmės. Negalime jų apleisti“, – sakė moteris.

Daugiau nuotraukų rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)