Namas užsiliepsnojo praėjusį ketvirtadienį. Nelaimė nutiko tada, kai vakarinėje Turkijoje esančiame mažame kaimelyje gyvenantis Ali Meşe nesėkmingai mėgino uždegti dujinę viryklę. Nors sprogimas neatrodė didelis, netrukus įsiplieskusi liepsna išplito po visą medinį vieno aukšto namą.

Kaimynai iškart iškvietė ugniagesius gelbėtojus, kuriems pavyko išgelbėti A. Meşe, jo žmoną, sūnų ir katiną. Namo nepavyko išsaugoti – šis sugriuvo, o iš jo liko tik medinių lentučių ir skardinio stogo šiukšlynas.

Internete pasklido sukrečianti senelio, prie savęs glaudžiančio iš gaisro išgelbėtą išsigandusį kačiuką, nuotrauka. Gaisro metu senolis buvo sužeistas, todėl buvo išgabentas į ligoninę. Kol joje atgavo jėgas, jautri istorija pasklido po Turkiją.

Tarptautinės Raudonojo Kryžiaus draugijos nariai Turkijoje nustebino senolį dovanomis, skirtomis jo kačiukui. Tviteryje Turkijos Raudonojo Kryžiaus prezidentas Kerem'as Kinik'as pasidalino šio gesto nuotraukomis su komentaru – „tegu jam ir jo kačiukui būna šilta“.

Netrukus jis vėl išvydo savo kačiuką, kurį kažkas atnešė jam į ligoninę. Internete pasirodė dar viena vyro, laikančio kačiuką, nuotrauka – tik šįkart jis šypsojosi.

Daugiau rasite čia.