2014 metais Vicky Keahey, laukinių gyvūnų gelbėjimo centro įkūrėja, išvyko gelbėti Afrikos liūtuko Lamberto, nelegaliai laikomo privačioje valdoje. Pasirodo, vienas asmuo su savo 2 ir 3 metukų amžiaus vaikais pažiūrėjo filmą „Liūtas karalius“, o mažyliams užsimanius nuosavo Simbos, tėvas jį nupirko. Vicky nežino, kas nutiko, bet šeimininkai nusprendė atsisakyti tuo metu vos 3 mėnesių sulaukusio gyvūno.

Mažasis Lambertas gimė nelaisvėje, todėl paleisti jį į laukinę gamtą būtų buvę pernelyg rizikinga - liūtukas greičiausiai tiesiog neišgyventų.

Kai pirmą kartą įžengė į savo aptvarą, Lambertas atrodė susidomėjęs ir šniukštinėjo visus kampus, tačiau vėliau pasidarė irzlus ir nepatenkintas. Buvę šeimininkai minėjo, kad liūtukas miegodavo tiesiog lovoje, todėl naujieji jo globėjai pabandė atkurti bent panašias sąlygas - patiesė užklotą aptvaro kampe. Lambertas kaip mat šiltai susisuko į apklotą ir nurimęs užmigo. Dabar mažajam Lambertui jau 2 metai, tačiau keistas įprotis miegoti su apklotu niekur nedingo!