Kitaip nei dauguma laukinių kačių, nuo pat pradžių Tombis buvo draugiškas ir drąsus – jis artinosi prie vaikų prašydamas dėmesio, leidosi glostomas.

Vis dėlto, Tombis tuo neapsiribojo. Dvi savaites pavaikštinėjęs mokyklos sode, Tombis nusprendė iš arčiau pasižiūrėti, kas vyksta pamokose, o geriausia jam pasirodė pradėti nuo 3-ios klasės.

„Jam atėjus į klasę, mokiniai buvo labai laimingi“, – „The Dodo“ sakė mokytoja Özlem Pınar Ivaşcu. To užteko, kad katinas taptų mokytojos kabineto gyventoju. Jai neatrodė, kad katinas blaškys mokinius.

Anot jos, matydami žaismingą ir smalsų katiną, vaikai jaučiasi laimingesni, pertraukų metu neišdykauja ir kaip tik lengviau susikaupia. Jie nevėluoja į pamokas ir atvyksta laiku, kad galėtų pasirūpinti Tombiu. Žinoma, mokytoja prieš tai nuvedė katiną pas veterinarą ir pasirūpino, kad šis būtų paskiepytas ir sveikas.

Vis dėlto, Tombiui išsikovoti savo vietą klasėje nebuvo lengva. Vieno moksleivio mama, sužinojusi, kad į klasę pateko benamis katinas, pasiskundė mokyklos vadovybei ir ši pareikalavo katino pamokose nelaikyti.

Žinia nuliūdino ne tik moksleivius, bet ir katiną. Tombis apsigyveno naujuose namuose pas vieną šeimą, tačiau ten išbuvo tik 3 dienas. Būdamas be mokinių, gyvūnas nustojo valgyti. Vėliau jį priglaudė pati mokytoja, tačiau tuo katinas taip pat nebuvo patenkintas. Moksleiviai net siuntė katinui laiškus, kad šis pasijustų geriau.

Pamačiusi, kad katino savijauta negerėja, mokytoja nusprendė apie šią liūdną situaciją parašyti socialiniame tinkle – čia jos žodis netrukus išplito tarsi ugnis.

„Istorija sulaukė daug dėmesio ir palaikymo televizijoje. Mus palaikė daugybė žmonių, tarp jų ir mano vadovas bei mokyklos direktorius“, – sakė moteris.

Galų gale, persigalvojo net ir moksleivio mama, kuri skundėsi katino buvimu mokykloje. Ji taip pat panoro, kad katinas grįžtų į klasę.

Nieko keisto, kad mokyklos vadovybė pritarė Tombio sugrįžimui.

„Vaikai apsidžiaugė vėl galėdami matyti katiną. Šis taip pat ir vėl jautėsi puikiai“, – teigė mokytoja.

Vieno katino istorija daugumai gali atrodyti ne tokia reikšminga, tačiau Tombis 33 trečiokams Turkijoje reiškia viską.

Tiesa, gali būti, kad ir kiti Turkijos moksleiviai sužinos, ką reiškia turėti bendraklasį katiną. Šiai istorijai nuskambėjus, keletas aktyvistų netgi pradėjo raginti klases priglausti po savo katiną.

Daugiau rasite čia.