„Artėjant visuotinei Šuns dienai, balandžio 24-ajai, pirmiausia norėjosi kažko nebanalaus, išskirtinio. Antra, šunų parodų ringuose šunis daugiausia demonstruoja moterys ir merginos, o kuo mes, vyrai, prastesni? Nesugebame? Nedrįstame išeiti su savo šunimi į ringą?, – klausė idėjos autorius, ispanų vandens šuns Pheobe šeimininkas Saulius Jermolajevas. – Trečia, ką norėjome pasakyti: visuomenės požiūris į šunis keičiasi. Šuo yra šeimos narys, o tai reiškia, kad jis yra ir žmonių bendruomenės, sociumo narys“.
Šunys ir vyrai (Sauliaus Jermolajevo nuotr.)

Projekto sumanytojas džiaugiasi, kad į jo kvietimą atsiliepė nemažai šunis parodose demonstruojančių vyriškių, ir kad tuo pačiu buvo galima paminėti artėjančią šventę – visuotinę Šuns dieną. Priminsime, šių metų šventės idėja: „ŠUO ir AŠ: Laikas kartu“. Taigi, fotosesijos laikas ir buvo tas bendras laikas kartu.
Pagrindinė projekto sąlyga dalyviams buvo ta, kad šeimininkas turėjo būti šuns savininkas ir pats demonstruoti savo augintinį parodoje. Pareiškusieji norą dalyvauti projekte pristatė ne tik skirtingus savo šunis, bet ir papasakojo prisiminimus apie savo žingsnius šunų parodose, pirmuosius bandymus perprasti parodų specifiką. Bendraminčių kompanija pasidžiaugė, kad vis daugiau vyrų – veislinių šunų šeimininkų – žengia į parodų ringą drauge su savo augintiniais.
Šunys ir vyrai (Sauliaus Jermolajevo nuotr.)

Saulius Jermolajevas sako, kad jo ispanų vandens šuo Pheobe, kurią pats demonstruoja parodose, yra visiškai nauja šunų veislė Lietuvoje: „2018 metais Fibi tapo Lietuvos TOP šunų jaunimo nugalėtoja, Europos šunų čempionate laimėjo geriausio šios veislės jauno šuns titulą, ji taip pat yra 10 šalių (Lietuvos, Latvijos, Estijos, Baltijos šalių, Slovakijos, Vokietijos, Baltarusijos, Rumunijos, Lenkijos, Kroatijos) jaunimo čempionė“.

Tačiau projekto sumanytojas sako, kad, nesvarbu, turi veislinį ar neveislinį šunį, svarbiausia būti atsakingam. Jo nuomone, projektas atskleidė šunų grožį, šeimininkų meilę savo augintiniams ir tuo pačiu pasiuntė žinutę visuomenei: šunys yra mūsų draugai, bendražygiai, partneriai.