Trenkė su pagaliu

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos poskyrio vyriausioji specialistė Justina Kazragytė patvirtino, kad trečiadienį, sausio 16 d., Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnus pasiekė pranešimas apie tai, jog matoma, kaip moteris galimai su pagaliu trenkia gyvūnui. Policijos pareigūnai nedelsdami nuvyko į įvykio vietą ir rado sužalotą šunį. Pareigūnai iškvietė gyvūnų tarnybos „Pifas“ atstovus, kurie sužeistą gyvūną pristatė į veterinarijos kliniką.

Sužalojimai sunkūs

„Kėdainiuose įvykdyta žiauri egzekucija dar net 6 mėnesių neturinčiam šuniukui. Su mumis susisiekė Kėdainių rajono policijos pareigūnė ir susijaudinusiu balsu pasakė, kad jiems skubiai reikia mūsų pagalbos. O kai taip pasako, iš karto suprantame, kad tai bus rimta ir skaudu gyvūnui. Kėdainių rajone moteris daužė lazda ir spardė kojomis šuniuką, gyvūnas buvo jos. Kodėl tą darė, paaiškinti negalėjo“, – dėstė gyvūnų gerovės tarnybos „Pifas“ atstovė Kėdainiuose Greta Linkė.
Kėdainių rajone moteris norėjo uždaužyti šunelį lazda

Nepaaiškinami dalykai

Paaiškėjo, jog visą egzekuciją pastebėjo pro šalį ėjusi moteris, kuri nepasimetė ir, atėmusi šuniuką, paskambino numeriu 112.

„Tik jos dėka mažylis liko gyvas, tačiau ar išgyvens, dar nėra aišku. Nuvykę į vietą greitai paėmėme šuniuką ir vykome į Kėdainių veterinariją apžiūrai, kadangi tokiu atveju kiekviena minutė ypatingai svarbi. Apžiūrėjus gyvūną paaiškėjo, kad sumušta akis, matosi stipri kraujosruva, stipriai sutrenkta galva, pilvas, šonkauliai, gyvūnas sunkiai kvėpuoja, yra šoko būsenos, vemia krauju. Po apžiūros sulaukėme ir policijos pareigūnų su šuniuko „šeimininke“ veterinarijos klinikoje, šeimininkė buvo atvežta atsisakyti gyvūno raštu“, – dėstė specialistė.

Pavyko išgelbėti

Po kelių dienų Lietuvą apskriejo žinia, jog didelėmis specialistų pastangomis šunelį pavyko išgelbėti.

„Sulaukėme labai daug jūsų asmeninių žinučių dėl sumušto šunelio, kurį rodė per žinias, tad norime informuoti, kad šuniuko būklė stabilizuojasi ir jam gerėja, dar karts nuo karto pavemia, bet kraujo jau gerokai mažiau. Šunelis domisi maistu, bando jį valgyti, net grybštelėjo ranką jį saugodamas. Palaikysite mus bepročiais, bet tai geras ženklas, reiškia šuniukas pradėjo reaguoti į aplinką ir gina savo maistą. Aišku, po to ilgai sėdėjo nuleidęs akis ir žiūrėjo į mus, turbūt suprato, kad padarė negerai, bet mes jį tik glostėme ir kalbinome.
Kėdainių rajone moteris norėjo uždaužyti šunelį lazda

Labai labai tikimės, kad jam gerės ir toliau ir mes galėsime pranešinėti vis geresnes naujienas. Čpokas, tokį vardą davėme šuniukui, pasitiko vizgindamas uodegą ir netgi bandė šokti ant kojų, tik to kol kas padaryti jam neišeina dėl skausmų. Pašokęs krito ant šono ir inkštė, kas rodo, kad jam tikrai suskaudo.

Taip pat sulaukėme labai daug norinčių priglausti šuniuką, bet jam naujų namų ieškosime tik tada, kai šunelis visiškai pasveiks“, – paaiškino ir geras naujienas pranešė G. Linkė.

Ne pirmas kartas

„Rinkos aikštei“ pradėjus domėtis šia situacija, paaiškėjo, kad pusamžė moteris jau ne pirmą kartą taip elgiasi su gyvūnais, tačiau kodėl taip daro, paaiškinti negalėjo. Moteris anksčiau dirbo pas ūkininką, kuris skundėsi, kad ji nuolat smurtauja prieš ūkyje laikomas karves. Moteris iš ūkio buvo atleista, tačiau stojo į kovą su darbdaviu. Tuomet ji kreipėsi ne tik į įvairias instancijas, bet ir į televizijos laidas. Apie moterį buvo rodomi ir reportažai.

Atlieka tyrimą

Kėdainių rajono policijos komisariato pareigūnai atlieka tyrimą, aiškinasi įvykio aplinkybes. Gyvūno savininkui, kuris pažeidžia gyvūnų laikymo reikalavimus, nustačius faktą apie netinkamą gyvūno priežiūrą ar laikymą, gresia bauda iki 300 eurų bei gyvūnų konfiskavimas. Taip pat gali būti taikoma ir baudžiamoji atsakomybė. Už žiaurų elgesį su gyvūnais gresia viešieji darbai arba bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už neabejingumą ir ragina visuomet informuoti apie pastebėtą bet kokį galimai daromą teisės pažeidimą bendruoju pagalbos telefonu 112.