Vilnietė negali atsigauti: vairuotojas sutrypė per kelią ėjusius ančiukus

„Visai neseniai su savo 9-erių metų dukra patyrėme didelį šoką. Apie 13:24 važiavom Geležinio vilko g. į centro pusę, judėjom lėtai sraute ir stabtelėjom, nes į kelią gražiai įžingsniavo antis su pulku visai mažų ančiukų. Tuo pačiu metu, kitoje eismo juostoje, sustojo elektromobilis VW e-Up! 36. Jo vairuotojas išlipo iš automobilio – aš galvojau, jis pagelbės antims saugiai grįžti į pievą. Tačiau šis vyras tiesiog pradėjo kojomis trypti ir traiškyti ančiukus, o išgirdęs mano automobilio signalą ir pastebėjęs, kad lipu iš automobilio, vyras šoko į savo automobilį ir nulėkė, pervažiuodamas kelis ančiukus“, – kraupia patirtimi feisbuke pasidalino moteris.

Kartu su kito automobilio vairuotojais ji teigia palydėjusi likusius ančiukus ir antį į šalikelę.

Nors vilnietė nespėjo užfiksuoti antis trypusio vairuotojo automobilio numerio, dėl įvykio kreipėsi į policijos pareigūnus vildamasi, jog įvykio ruožą galėjo užfiksuoti stebėjimo kameros ar pro šalį važiavę įvykio liudininkai.

„Aš tiesiog negaliu atsigauti, mano vaikas patyrė didžiulį šoką – ji tiesiog klykė iš siaubo – jos akyse žmogus trypė niekuo nenusikaltusius gyvūnus“, – stebisi žiauraus įvykio liudininke tapusi moteris.
Įrašas

Policija: nustatyti vairuotojo iš karto nepavyko

Kaip komentuoja Vilniaus apskrities policijos atstovė spaudai Julija Samorokovskaja, sostinės policija informaciją apie minėtą įvykį gavo 2021 gegužės 14 dieną, 14.20 val.

„Pranešėja informavo, kad Geležinio vilko gatvėje matė, kaip vyriškis, išlipęs iš mėlynos spalvos automobilio VW, sutrypė per kelią bandančius pereiti ančiukus. Jokių konkrečių duomenų apie asmenį ir jo vairuotą automobilį pranešėja daugiau nurodyti negalėjo. Pareigūnai šią informaciją perdavė patruliuojantiems kolegoms, tačiau nustatyti vairuotojo, kuris galimai trypė ančiukus, iš karto nepavyko“, – teigia J. Samorokovskaja.

Anot jos, informacija dėl žiauraus elgesio su gyvūnais aplinkybių tikslinimui buvo perduota į Vilniaus m. 1-ąjį PK. Taip pat į įvykio vietą buvo iškviesti UAB „Grinda“ atstovai.

Kai paukščiams trūksta natūralių buveinių, kyla daug pavojų

Apie mieste sutinkamus paukščius rašėme ir anksčiau – dar gegužės 7 dieną vilnietis Darius pasidalino patirtimi, kaip jam teko sostinės senamiesčio gatvelėmis iki pat upės palydėti didžiąją dančiasnapę antį su 11 mažylių.
Didžioji dančiasnapė antis

Tąkart ornitologas Marius Karlonas komentavo, kad šie paukščiai dar ne taip seniai buvo įrašyti į Lietuvos raudonąją knygą, tačiau atnaujintoje knygos versijoje šio paukščio nebeliko, nes jų populiacija yra šiek tiek padidėjusi ir gausėja.

Anot jo, miestuose nebeliko brandžių medžių, ypač šalia upių, todėl šie paukščiai ėmė perėti pastatų ertmėse. Tokių atvejų užfiksuota Vilniuje, Kaune, Trakuose.

„Toks pasirinkimas šiuo atveju gerai pasibaigė, nes padėjo žmonės. Bet labai dažnai perėjimas mieste pasibaigia liūdnai. Kaune, Laisvės alėjoje, ar Vilniuje, už 1.5 km nuo upės, išsiritę jaunikliai dažnai tos upės taip ir nepasiekia. Juos gali sumedžioti katės, varniniai paukščiai, jie gali žūti po automobilio ratais, sukristi į šulinį. Kai jie neturi tų natūralių buveinių ar bent alternatyvių, jiems kyla daug pavojų“, – sako ornitologas.