Šuo gyveno baisiose kančiose: jį išgelbėti nebuvo jokios vilties

Viskas prasidėjo nuo to, kai sausio 2 dieną gyvūnų gelbėtojai sulaukė pranešimo, jog „soduose vaikšto į haskį panašus, suvargęs šuo kruvinu užpakaliu“. Šunimi susirūpinę žmonės prilaikė vos bepastovintį gyvūną, gelbėtojams atvykus, jis jau gulėjo ant šono.

Gavę informacijos apie galimą šuns šeimininkų gyvenamąją vietą, gelbėtojai nuvyko nurodytu adresu ir gyvūno būklę aptarė su šeimininkais.

„Savininkas parodė mums „purškaliuką“, kuriuo purškė šuns užpakalį 3 mėnesius. Pas veterinarą nevežė, nes juk purškalą turi, pasiūlėme lūžus kojai pasinaudoti stebuklingu purškalu. Ale šuniui blogai su virškinimu, dingęs prieš naujus metus, kai vedė į mišką pasivaikščioti. Šuo svirduliuodamas netikėtai pabėgo nuo savininko. Visi, kas netoliese gyvena, atsimena seniausiai, kad šuo nėra ir nebuvo vedžiojamas, kaukdavo naktimis ir keldavo visiems gailestį“, – skelbiama beglobių gyvūnų asociacijos „Telšių uodegėlė“ įraše.
Telšių rajono gyventojai šuns kančias pastebėjo per vėlai

Sausio 3 dieną gyvūną apžiūrėjusiems veterinarijos gydytojams neliko nieko kito, kaip klinikoje užmigdyti šunį. Pagal medicininį išrašą, „šuo atvežtas nepastovintis ant kojų, vos įgalus pakelti galvą. Po uodega apie 15 centimetrų dydžio iškritusios, nekrozuotos tiesiosios žarnos, aplinkiniai audiniai, net galinių kojų dalis sutinę ir uždegiminiai. Nesant galimybių išgydyti tokią uždelstą problemą, priimtas sprendimas eutanazuoti“.

„Taigi, tiek laiko šuo negalėjo nusituštinti, viskas likdavo ir puvo viduje. Įsivaizduokite, kokie tai kamuojantys skausmai. Užtat savininkai gyvena gražiame name, išpuoselėtame, vairuoja gražius automobilius, viduje dar vienas šunelis, kuris tikriausiai miega su šeimininkais lovytėje, o štai šis daiktas buvo tik kiemo užėmimas. (...) Labai gaila šio šuns, labai... Visas gyvenimas nugyventas atsidavus žmonėms, kurie neturėjo net menkiausio žmogiškumo nuvežti laiku jį pas veterinarus“, – rašoma „Telšių uodegėlės“ įraše.

Šuns šeimininkai pateikė savo atsaką: pareigūnai vertins du skundus

Kaip „Delfi“ patikslina „Telšių uodegėlės“ vadovė Roberta Šliogerytė, pareiškimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnu pateiktas portale epolicija.lt sausio 3 dieną, tačiau iki šiol apie pradėtą tyrimą žinių nėra. Beglobių gyvūnų asociacijos manymu, nenuveždami gyvūno pas veterinarijos gydytojus šeimininkai turėtų atsakyti pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 straipsnį, už žiaurų elgesį su gyvūnu.
Telšių rajono gyventojai šuns kančias pastebėjo per vėlai

Nusprendus iki galo kovoti su gyvūnų nepriežiūra, beglobių gyvūnų asociacija socialiniuose tinkluose ryžosi paviešinti jiems žinomus gyvūno šeimininkus – anot jų, „geriau susimokėti baudą, nei slėpti antžmogius“. Vis dėlto, tokie beglobių gyvūnų asociacijos veiksmai sulaukė šuns šeimininkų atsako.

„Būtent šiandien buvome apklausoje. Savininkai irgi parašė pareiškimą dėl duomenų paviešinimo. Jaučiasi labai įsižeidę, kaip mes taip paviešinome. Mes esame pasiruošę viskam, netgi jeigu teks vėl viešinti“, – sako R. Šliogerytė.

Situaciją „Delfi“ pakomentavo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėjas Artūras Šliavas. Jis patvirtina, kad policijos pareigūnai tiria du skundus ir abiem atvejais aplinkybės dar yra tikslinamos.

„Telšių rajono policijos komisariate yra gauti abiejų pusių skundai. „Telšių uodegėlė" kreipėsi dėl šuns nepriežiūros, o šuns šeimininkai dėl šmeižto jų atžvilgiu. Abiem atvejais šiai dienai yra tikslinamos aplinkybės, renkama medžiaga ir bus priimti procesiniai sprendimai“, – teigia A. Šliavas.