„Žinau, kad „Žvėrinčius“ yra finansuojamas ES. Nemanau, kad ji pritartų tam, kaip toje vietoje laikomi gyvūnai. Tokios blogos būklės juos matau jau antrus metus. Pernai jų buvo devyni, tačiau dalis neišgyveno žiemos. Jie susirgo, tačiau niekas jais deramai nepasirūpino.

Šiemet du suaugę ir trys ar keturi maži vilkiukai vėl serga ta pačia liga, nuo kurios dalis nugaišo pernai. Širdis plyšta matant tokius vaizdus. Nejau „Žvėrinčiui“ nerūpi jų laikomi gyvūnai? Jei jie nesugeba susitvarkyti su vilkais, galbūt neturėtų jų laikyti visai? Mano žiniomis, šiandieną juos ketinama nušauti“, – laiške rašo ji.

Liepė nutraukti gyvūnų kančias

LRT.lt susisiekus su „Žvėrinčiaus“ atstovais, šie atsisakė komentuoti situaciją ir nukreipė susisiekti su Telšių VMVT skyriumi. Telšių VMVT LRT.lt pranešė, kad pagal gautą pranešimą dėl „Žvėrinčiuje“ laikomų sergančių, žaizdotų vilkų, kurie buvo rodomi lankytojams, Telšių VMVT nedelsiant atliko vilkų laikymo vietos patikrinimą.
„Žvėrinčiaus“ vilkai

„Patikrinimo metu nustatyta, kad laukinių gyvūnų laikymo vietoje „Žvėrinčiuje“ buvo laikomi šeši vilkai. Vilkai šių metų vasario-kovo mėnesiais jau buvo gydomi nuo grybelinės infekcijos, tačiau ne visus gyvūnus pavyko išgelbėti. Šį rudenį atšalus orams liga pasireiškė aptvare laikomiems vilkams iš naujo, ypač nukentėjo jauni vilkiukai, atšalus liga ir ėmė sparčiai progresuoti. Dermatitu užsikrėtę vilkai pradėjo nykti, buvo pažeistas kailis ir oda, dėl niežulio jie nusidraskė odą“, – rašoma laiške.

Telšių VMVT specialistai 2018 m. lapkričio 28 d. apžiūrėję vilkus, nustatė kad vilkai dėl įsisenėjusių odos pažeidimų, progresuojant patologiniam procesui, atsižvelgus į tai, kad susirgimas kartojasi kitose vilkų vadose (dėl užkrėstos teritorijos ir užkrato paplitimo visame aptvare), o ankščiau taikytas gydymas nepasiteisino, galimas visiškas gyvūnų išsekimas su pasekme – nugaišimu

„Todėl buvo nurodyta nedelsiant organizuoti priemones dėl gyvūnų kančių sumažinimo.

Taip pat nurodyta laikinai nutraukti ligai imlių rūšių laikymą vilkų aptvare bei sudaryti sutartį su veterinarijos gydytoju dėl reguliaraus gyvūnų sveikatingumo įvertinimo“, – LRT.lt rašo VMVT Telšių skyriaus atstovai.