Pavilnių ir Verkių regioninio parko direkcijos direktorė Jolanta Radžiūnienė praneša, kad nužudytus gyvūnus aptiko parko lankytoja, kuri atvažiavo pasivaikščioti su savo augintiniu Pūčkorių pažintiniu taku.

„Augintinis ir aptiko, lankytoja iškvietė policiją. Tuo metu, kai jau buvo atvažiavusi policija, direkcijos darbuotojas ėjo pro šalį rinkdamas netyčia paliktas šiukšles palei taką. Pamatęs sujudimą, prisijungė, nufotografavo vaizdus ir padėjo policininkams surinkti gyvūnų kūnelius. Policija, kiek žinome, pradėjo ikiteisminį tyrimą“, – teigia J. Radžiūnienė.

Vilniaus policijos atstovė Julija Samorokovskaja patvirtina, kad birželio 11 d. 9 val. 40 min. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Belmonto g., „pranešėja, vaikščiodama su šunimi prie ąžuolo, kuris netoli saulės laikrodžio, rado įsmegtą kruviną peilį, o krūmuose kažkokį gyvūną, galimai subadytą peiliu. Koks gyvūnas, neaišku. Stovint nugara į saulės laikrodį, eiti į dešinę per pievą didelio ąžuolo link. Tikslesnės vietos pranešėja nurodyti negalėjo“. Panašu, kad čia galėjo būti atliktos kruvinos apeigos.

Pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, Pūčkorių parke, šalia pažintinio tako, aptikti keturi negyvi triušiai su galimai nupjautomis galvomis, šalia išmėtytos triušių galvos, taip pat keturi negyvi gaidžiai be galvų, gaidžių galvų rasti nepavyko. Prie akmens rastas įsmeigtas į žemę peilis su galimai kraujo pėdsakais.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 310 str. 1 d. (Žiaurus elgesys su gyvūnais). Ikiteisminį tyrimą atlieka Vilniaus apskr. vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiojo policijos komisariato pareigūnai.

Pagal Baudžiamojo kodekso 310 str. 1 dalį, tas, kas žiauriai elgėsi su gyvūnu, jį kankino, jeigu dėl to gyvūnas žuvo arba buvo suluošintas, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.