Gyvūnai apie savaitę buvo palikti lauke be vandens ir pašaro. Inspektoriai, patekę į kiemą, kuriame gyvūnai buvo surasti, akimirką pagalvojo, jog atsidūrė sąvartyne: netvarka, nešvara, daug besimėtančių stiklo šukių, paliktas atviras, neuždengtas šulinys, taip pat čia buvo palikti įvairūs daiktai aštriais kampais, į kuriuos gyvūnai galėjo susižeisti.

Šiuo metu Kužių seniūnijos atstovai rūpinasi prieglobsčio gyvūnams suradimu. VMVT duomenimis, seniūnijos iniciatyva iš šios savininkės neprižiūrimi gyvūnai jau buvo paimti prieš keletą metų, tačiau apie atvejį VMVT nebuvo informuota, todėl duomenys apie šią savininkę niekur nebuvo fiksuoti.

Atvejis taip pat neeilinis ir dėl to, kad VMVT pareigūnai, įvertinę pasibaisėtinas ne tik gyvūnų laikymo sąlygas, nekontroliuojamą jų besidauginimą, netvarką kieme, tačiau pamatę ir panašų vaizdą moters gyvenamosiose patalpose, dėl akivaizdžiai reikalingos socialinės pagalbos informavo ir Socialinės tarnybos darbuotojus. VMVT duomenimis, šiai moteriai ne kartą buvo siūlyta įvairi pagalba, tačiau ji jos kategoriškai atsisakydavo.

Šiuo metu Kužių seniūnijos atstovai rūpinasi prieglobsčio gyvūnams suradimu. Naujausiais tarnybos duomenimis, gyvūnai perduoti globos įstaigoms.

Įvykio aplinkybės tiriamos. VMVT primena gyventojus nelikti abejingais ir pranešti tarnybai apie matomus gyvūnų nepriežiūros atvejus.