Šiandien portalą „Kauno diena“ pasiekė žinia, kad VšĮ „SOS gyvūnai“ vadovė Ilona Reklaitytė ieško žmonių, norinčių ir galinčių priglausti šiuos nuskriaustus gyvūnus.

„Jau vakar pagalvojau, kad norėčiau suburti žmonių komandą, kuri važiuos drauge, padės su transportu. Taip pat, gal kas gali priglausti po vieną šuniuką. Tokiu būdu dauguma šunelių turės namus, jie lengviau adaptuosis ir bus saugūs. Vienu metu norime perimti visus“, – taip į geraširdžius pirmadienio rytą kreipėsi moteris ir pridūrė, kad prieglauda savo ruožtu suteiks visas veterinarijos paslaugas.

Vaizdai sukrėtė

Sekmadienį socialiniame tinkle „Facebook“ I. Reklaitytė pasidalijo vaizdo įrašu ir nuotraukomis, kuriuose užfiksuotas apleistas namas ir jame esantys apie 20 šunų. Anot I. Reklaitytės, šunų šeimininkas yra Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) dėstytojas ir kandidatas į Seimą.

Šis namas yra Vilniaus rajone, Sudervės seniūnijoje esančiame Mikališkių kaime. Organizacijos vadovė sekmadienį pati lankėsi įvykio vietoje bei iškvietė Gyvūnų priežiūros tarnybos specialistus. Pašnekovė portalui patvirtino, kad tokia situacija jau buvo užfiksuota prieš dvejus metus ir lig šiol niekas nepasikeitė.

I. Reklaitytė portalui teigė, kad apie šią šiurpią situaciją sužinojo prieš kelias dienas, kai į VšĮ „SOS gyvūnai“ kreipėsi neiškentę kaimynai. „Nuvykome į vietą ir likome šokiruoti. Viską nufilmavau, iškvietėme policiją. Tačiau atvykę pareigūnai tik užregistravo įvykį, parašėme pareiškimą. Į pastato vidų jie brautis negali, nes, šiuo atveju, pavojus kilęs ne žmogaus gyvybei“, – detales pasakoja įstaigos vadovė.

Moteris teigia labiausiai pasibaisėjusi tuo, kad apie šio asmens veiksmus ir situaciją jau buvo žinota prieš kelis metus.

„Tuomet ir televizijos rodė, ir Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai buvo pranešta. Tačiau, pasirodo, kad šis pastatas yra Vilniaus rajone, todėl sostinės inspektoriai nieko padaryti negali. O Vilniaus rajonas atskiros savo tarnybos neturi. Padėtis labai kebli, tačiau nenuleisime rankų. Turime visi kartu imtis veiksmų ir neleisti šitaip kankinti vargšų gyvūnų“, – žurnalistams aiškino I. Reklaitytė.