Uostamiesčio Svajonės gatvėje įsikūrusioje vienoje įmonėje laikomas šuo sujaudino klaipėdiečius.

Anoniminiame pranešime policijai jie nurodė, kad šuo laikomas mažame voljere, kurio penktadalyje ploto stūkso būda. „Šuo niekuomet neišleidžiamas pabėgioti“, – apie esą netinkamas šuns laikymo sąlygas dėstė pranešėjai.

Klaipėdiečiai įamžino ir graužikus voljere, kurie, pasak jų, suėda visą šuns maistą. „Vidury miesto plinta žiurkių maras, bet mūsų teisėsauga to nemato“, – nevaldydami emocijų rėžė jie po to, kai gavo pareigūnų atsakymą.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai nusprendė nepradėti administracinio nusižengimo bylos teisenos.

Klaipėdos miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos vyriausioji veterinarijos gydytoja-inspektorė Ilona Urbutienė „Vakarų ekspresui“ aiškino, kad pažeidimų dėl šuns sveikatos ir gerovės nenustatyta.

„Pagal gautus duomenis liepos 3 dieną tarnybos inspektoriai atliko neplaninį patikrinimą“, – pasakojo ji.

Patikrinimo metu nustatyta, kad įmonėje laikomas vienas laikų veislės mišrūnas, patinas. „Šuo normalaus kūno įmitimo, stabilios psichinės būklės“, – aiškino specialistė.

I. Urbutienė komentavo, kad šuo ženklintas mikroschema ir vakcinuotas nuo pasiutligės, o duomenys apie tai suvesti į Gyvūnų augintinių registrą.

„Šuo laikomas lauko voljere, kuriame įrengta būda, įranga su vandeniu ir maistu. Šuo voljere lengvai gali apsisukti ir judėti. Lengvai prieina prie pašaro, vandens, gali patekti į būdą ir atsigerti.

Ant voljero buvo pakabintas naudojamas šuniui vedžioti antkaklis su pavadėliu. Įmonės direktoriaus teigimu, šunį vedžioja po teritoriją įmonės ūkvedys, kuris 7 val. ryte ateina į darbą. Šuo vedžiojamas ir vakare po darbo. Šuns paleisti laisvai po teritoriją negalima, nes jis palaidas pabėga iš teritorijos ir tenka jo ieškoti. Graužikų voljere nepastebėta“, – tikino inspektorė.