Išmestą šunį pastebėjo Vilniaus miesto savivaldybės darbuotoja, dėl įvykio kreipusis į pareigūnus. Moters veiksmus užfiksavo vieno iš Vilniaus centre esančių namų kameros – tai, kaip ji išmeta augintinį, matoma vaizdo įraše. Jį namo apsauginiai darbuotojai perdavė pareigūnams, šie tiria įvykio aplinkybes.

Kaip aiškina „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė, gyvūnas šiuo metu yra saugus, sveikas ir turi laikinus namus – jį priglaudė vienas iš apsaugos darbuotojų.

„Sureagavo savivaldybės darbuotoja, sakė, kad padarys patikrinimą, policijai taip pat yra pranešta. Vienas iš apsaugininkų šuniuką paėmė auginti, galvoja, kaip pavadinti, nori lietuviško vardo. Dabar jis jau guvus ir linksmas“, – teigia „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

Augintinio palikimas likimo valiai laikomas žiauriu elgesiu su gyvūnu, už kurį taikoma bauda gali siekti ir 1750 eurų, jei dėl to gyvūnui gresia žūtis ar suluošinimas. Tai patvirtina ir „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ teisininkas Andrius Pliuskys.

„Sąmoningas gyvūno padarymas bešeimininkiu yra laikomas žiauriu elgesiu su gyvūnais ir pagal Administracinių nusižengimų kodekso 346 straipsnio 16 dalį už tai gresia nuo 50 iki 1200 eurų bauda. Jei palikus būtų grėsusi žūtis ar suluošinimas, tuomet būtų kitas straipsnis“, – aiškina jis.