Kandidatės augintinė per 4 mėnesius pabėga jau šeštą kartą

„Labai reikia pagalbos į dalis pabirusiai kalei!“ – tokie žodžiai lydėjo vaizdo įrašą, kuriame – sustingęs, žiauriai sužalotas gyvūnas. Netrukus prieglaudos „Penkta koja“ paskyroje paaiškintos įvykio aplinkybės.

„Pagal sužeidimus panašu, kad kalytė buvo vilkta po mašina. Todėl ji yra visa gerokai palamdyta ir apibrozdinta – ypač galinės kojos ir užpakalis. Daug sumušimų ir atvirų žaizdų – daug ir kraujo. (...) Ne tokios geros žinios yra tai, kad kalytė turi problemų su inkstais arba šlapimo pūsle. Ar tai padarinys susidūrimo su automobiliu, ar problema iš anksčiau – kol kas neaišku. Aiškinamės, kaip galime jai padėti šiuo klausimu“, – paskyroje skelbė prieglaudos savanorės.

Vakar vakare feisbuko vartotojai pradėjo dalintis žadą atimančiais įtarimais – neva tokį pat šunį jie pastebėję Lietuvos valstiečių ir žaliųjų Kėdainių skyriaus kandidatės į rajono tarybą Almos Jociuvienės feisbuko paskyroje, kurioje matyti, kad neprižiūrima kalytė pabėga ne pirmą kartą. A. Jociuvienė pristatoma kaip pristatoma kaip pedagogė, vadybininkė.

Netrukus įtarimai pasitvirtino: kandidatė viešai pakomentavo įvykį savo profilyje bei susisiekė su prieglauda dėl kalytės grąžinimo.

„Ačiū visiems, kad išreiškėte rūpestį dėl kalytės Lotos, kuria, pamestinuke, pasirūpinome ir 4 mėnesius globojome, bendravome kaip su mylimu šeimos nariu, gyvenome drauge“, – skelbė A. Jociuvienė. „Labai gaila, kad ji turėjo įprotį bėgti iš namų, pasprukdavo, nors kiemas uždaras. Ieškodavom ir greit atrasdavom. Šeštas pabėgimas kainavo brangiai - buvo sužeista automobilio. Jai buvo sudarytos puikios sąlygos būti erdvioje aplinkoje. Esame tiesiog pasimetę, ne iš karto sureagavome, kad tai ji sužeista“, – rašo ji.

Vis dėlto, prieglaudos „Penkta koja“ vadovė Agnė Volockytė tikina, kad kalytės A. Jociuvienė neatgaus, nes nesugeba ja pasirūpinti.

Kėdainiečiams atpažinus šunį, savo feisbuko profilį užsislaptino

A. Volockytė patvirtina, kad vakar vakare A. Jociuvienė susisiekė su prieglaudos savanoriais, tačiau tai, ką išgirdo, prieglaudos vadovei pasirodė mažų mažiausiai keista.

Anot jos, patikrinus čipą, paaiškėjo, kad gyvūnas priklauso vienai Vilniuje esančiai prieglaudai. Susisiekus su prieglauda, sužinota, kad kalytė yra pabėgusi. Kaip vėliau prieglaudai paaiškino A. Jociuvienė, ji ir priglaudė rastą paklydusią kalytę.

„Vakar pradėjo plaukti kėdainiečių žinutės, kad kalytė galimai priklauso šiai poniai. Reikia būti kvailam, kad neatskirtum, jog tai tas pats šuo. Žmonės skundėsi, kad jų laiškus ponia ignoruoja ir blokuoja, slepia ankstesnius įrašus su augintine, tačiau visi spėjo padaryti momentines ekrano kopijas. Virtuali erdvė tiesiog ūžė“, – teigia A. Volockytė.

Anot prieglaudos vadovės, A. Jociuvienės sąžinė prabilo tik vakar 23 val., kuomet ji paskambino į prieglaudą, kad jų turimas šuo galimai yra jos.

„Paklausiau: o iki tol nesupratote, kad neturite augintinio? Ji atsakė: kadangi nuolatos bėgdavo, pirmadienį jį padovanojau. Mums kilo klausimų dėl gyvūno sveikatos, tad paprašėme pasakyti, kam padovanojo, tačiau ji kategoriškai atsisakė pasakyti. Faktą, kad teisiškai, pagal čipą, šuo jai nepriklauso, moteris ignoruoja ir sako grąžinti jai jos augintinį“, – stebisi prieglaudos vadovė.

Netrukus įtarimų sukėlė ir tai, kad kitą dieną A. Jociuvienė neigė atidavusi augintinį kitiems žmonėms ir aiškino, kad labai myli kalytę ir nori ją susigrąžinti.

„Sąžinė jai pragydo tik tada, kai žmonės pradėjo ją gėdinti. Ji pradėjo ignoruoti nepatogius klausimus ir sakyti, kad kalytė buvo labai mylėta, prižiūrėta. Akivaizdus melas., ji nemato čia savo kaltės. Kur jūs tiek laiko buvote, kad tik dabar supratote, kad gyvūno nėra kieme? Labai liūdna ir juokinga, kad tokie žmonės į valdžią eina“, – sako prieglaudos „Penkta koja“ vadovė.

Su Alma Jociuviene susisiekti nepavyko. Kai tik bus gautas jos komentaras, straipsnį papildysime.