„Rasti prie prieglaudos išmestus gyvūnus seniai ne naujiena. Tačiau šuns vagystė – pirmą kartą“, – taip socialiniame tinklalapyje „Facebook“ savo apmaudą lieja prieglaudos vadovė.

Su portalu bendravusi R. Liberienė pasakoja, kad protu nesuvokiamas elgesys užfiksuotas vakar, sekmadienį, apie 16.31 val.

„Pavogta sterilizuota kalytė, kuriai dar neištraukti siūlai. Kaip matosi iš kameros užfiksuoto vaizdo – tikrai ne pati maloniausia moteris ją išsivežė“, – apie tai, kad vedamas iš voljero gyvūnas dar ir tampomas, užsimena pašnekovė.

Kaip teigia šuneliais besirūpinanti R. Liberienė, apie šį incidentą jai pranešė savanoriai, kurie dirba prieglaudoje. Vadovę jie informavo, kad voljero durys atlapos, viena kalytė bėgioja po teritoriją, o kita – dingusi.

„Neradusi vienos kalytės nusprendžiau peržiūrėti kamerų įrašą ir likau šokiruota. Su savanoriais įtariame, ar nebus šunelį išsivežusi pati šeimininkė. Matosi, kaip moteris eina tiesiai prie šunelio. Nesuprantama, kam jį vogti. Čia tikriausiai veikia ir pilnatis“, – apie pirmą tokį atvejį draugijos gyvavimo istorijoje pasakoja moteris.

Kaip naujienų portalą JP informavo Panevėžio gyvūnų prieglaudos atstovas Justinas Stašys, pavogta kalytė šiandien apie 12.30 val. buvo rasta.
Pavogta kalytė

„Apie tai, kad iš viename Liepų gatvėje esančių daugiabučių bute gali būtų pavogta šunytė, informavo pilietiški panevėžiečiai. Kartu su policijos pareigūnais nuvykome patikrinti. Informacija pasitvirtino. Viename bute, kuris paverstas landyne, radome šešis asmenis. Pusė iš jų buvo neblaivūs. Bute buvo ir kalytė“, – pasakojo J. Stašys.

Anot gyvūnų prieglaudos atstovo, kalytę iš prieglaudos tiesiog užsimanė ir pasiėmė moteris.

„Bent jau ji taip aiškino. Sąlygos šunytei gyventi bute – tragiškos. Beje, ši moteris policijai yra žinoma“, – teigė J. Stašus.

Apie tai, kad rasta ta pati iš prieglaudos pavogta kalytė socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė ir gyvūnų prieglaudos vadovė Rūta Liberienė.

„Radom šunytę! Ačiū už pagalbą!“, – rašė ji.