Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Kristina Smolskė tapo šios tradicijos pradininke įmonėje, kurioje jau daug metų dirba vertėja. Vertėjų biure keturkojai pradėjo vaikščioti maždaug prieš 4-5 metus, kuomet Kristina priglaudė nesocializuotą, piktą šunį Bartą.

„Kai aš iš prieglaudos pasiėmiau nedidelį šuniuką, vardu Bartas, jis buvo labai piktas ir nesocializuotas. Kando visus iš eilės ir aš maniau, kad reikia kažkaip jį socializuoti ir prijaukinti. Atėjau pas direktorę ir paklausiau, ar galėčiau atsivesti jį į darbą kokiems 3 mėnesiams“, – teigia Barto šeimininkė.

Nuo tos dienos, kai direktorė pritarė vertėjos pasiūlymui, atmosfera įmonėje pasikeitė neatpažįstamai. Nors iš pradžių Bartas kandžiojosi ir elgėsi nedraugiškai, netrukus jis priprato prie žmonių, tapo švelnesnis. Tiesa, prie gyvūno priprato ir Kristinos kolegos, kurie panoro į darbą atsivesti ir savo augintinius. Įmonėje tapo įprasta, kad penktadieniais kažkas po biurą vaikšto keturiomis – augintiniai tapo savaitgalio pranašais.

„Labai mylime gyvūnus. Viena kolegė buvo netgi iš gatvės parsinešusi katiną, bet jis negalėjo pas mus likti. Todėl perdavėme jį kolegai, kuris tą kačiuką laikė namuose. Esame gyvūnų gelbėtojai“, – juokdamasi šią istoriją prisimena Kristina.

Vertėja pripažįsta, kad iš pradžių jai buvo neramu, kad biure atsiradus gyvūnui už jį jausis atsakinga ne tik ji pati, bet įsitempę jausis ir jos kolegos. Netrukus ji įsitikino, kad viskas iš tiesų yra atvirkščiai.

„Manau, kad gyvūnas – kaip terapija. Jis padeda nusiraminti, stresą sumažina. Paglostai šunį, jis kažkaip sureaguoja į tave, ir jautiesi ramesnis, geresnis, nusišypsai galų gale“, – teigia Kristina.

Kaip atrodo darbo diena kartu su augintiniais? Žiūrėkite vaizdo reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)