„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Socialiniame projekte „Gyvūnai darbe“ įmonę užregistravusi „Go Vilnius“ Turizmo ir konferencijų biuro vadovė Jolanta Beniulienė skaičiuoja, kad šiuo metu įstaigoje yra 6 šunų šeimininkai, kurie į darbą eina kartu su augintiniais.

Bene dažniausiai darbe pasirodo J. Beniulienės akita inu veislės šuo, vardu Yukiteru Myrioku, trumpai vadinamas Yuki. Šeimininkė juokiasi, kad Yuki darbe pasirodo dažniausiai dėl to, nes jo baltas kailis puikiai dera prie biuro interjero.

Tuo metu, kai agentūroje lankėsi DELFI žurnalistai, biure šėlo keturi šunys. Be Yuki čia buvo mopsas Snikersas, Australijos aviganė Baira, Havanos bišonė Luna.

Vilniaus miesto turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė teigia, kad idėja biure dirbti kartu su šunimis kilo natūraliai – to norėjo įmonėje dirbantys šunų šeimininkai ir paprasčiausiai niekas jiems nedraudė to daryti.

„Pamatėme, kad mūsų darbuotojai į šunų apsilankymus reaguoja labai pozityviai, todėl tai tapo tradicija. Dabar stengiamės po kelis šunis vienu metu į darbą nesivesti – nuo to darbinė aplinka kažkiek nukentėtų. Bet po vieną šunį, ypač penktadieniais, tradiciškai turime ir labai tuo džiaugiamės“, – teigia I. Romanovskienė.

Agentūros direktorė įsitikinusi, kad augintiniai darbe sukelia daugiau džiaugsmo nei rūpesčių.
„Darbuotojai gali minutėlei atsitraukti nuo darbų, pasigrožėti gyvūnais ir su jais pabendrauti. Tai – džiaugsmas, o ne rūpestis. Tai netrukdo darbams, o visus sujungia ir palaiko gerą atmosferą“, – mano „Go Vilnius“ direktorė.

I. Romanovskienė prideda, kad dėl šios tradicijos vienai „Go Vilnius“ darbuotojai netgi teko „perlipti“ savo alergiją. Prieš atsivesdami savo augintinius, darbuotojai pasiklausė, ar ji nebūtų prieš. Visgi alergija pasireiškia tik tiesiogiai kontaktuojant su šunimi, tad moteris paprasčiausiai gyvūnų neglostydavo.

Šiandien ji vartoja vaistus nuo alergijos. I. Romanovskienė stebisi paradoksalia situacija – buvimą tarp šunų kolegė pamėgo taip, kad net ir pati neseniai priglaudė keturkojį, o šiai dienai su didžiausiu nekantrumu laukia, kada darbe bus galima išvysti keturkojį kolegą.

Galbūt jūs taip pat dirbate gyvūnams draugiškoje įmonėje? Registruokite ją socialiniame projekte „Gyvūnai darbe“ – kiekvieną mėnesį bus išrenkami du nugalėtojai, kuriuos aplankę žurnalistai parengs reportažą ir įteiks prizus.

„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (173)