„Gyvūnai darbe“ – tai „Purina“ socialinis projektas, kuris skatina įmones būti draugiškomis augintiniams ir sudaryti sąlygas darbuotojams į darbą atsivesti savo keturkojus draugus. Daugiau informacijos apie projektą rasite čia.

„Lietuvos draudime“ augintiniai iki šiol nebuvo įprasti lankytojai, tačiau diena, kuomet įmonėje apsilankė DELFI žurnalistai, buvo ypatinga. Kovo 16 d. visuose „Lietuvos draudimo“ šalies padaliniuose darbuotojai buvo raginami atsivesti į darbą savo augintinius.

„Lietuvos draudimo“ valdybos narė, Strategijos, klientų ir marketingo departamento direktorė Aurelija Kazlauskienė teigia, kad idėja įmonėje dirbti kartu su gyvūnais mintyse kirbėjo jau seniai.

„Gyvūnai – tie Žemės gyventojai, kurie suteikia labai daug gerų emocijų. Jie suartina žmones. Pati idėja visą laiką skambėjo darbuotojų lūpose – kada gi bus ta diena, kai galėsime į darbą ateiti su gyvūnais? Tiems, kurie turi vairuotojų civilinės atsakomybės draudimą, nuo šių metų apdraudžiame visus šeimos narius, įskaitant ir keturkojus – šunis, kates. Tai puiki proga „Lietuvos draudimo“ žmonėms ateiti į darbą su gyvūnais“, – apie idėjos gimimą pasakoja A. Kazlauskienė.

Tuo pačiu įmonė atliko ir tyrimą, kuri dalis šalies gyventojų laiko augintinius. Pasirodo, kad 54 proc. apklaustųjų šalyje yra gyvūnų šeimininkai.

„Tai reiškia, kad apie 54 proc. mūsų darbuotojų taip pat turi augintinius. Tiesa, šiandien jų neatėjo 500, bet koridoriuose pilna šunų, kačių, o tuo pačiu ir gerų emocijų. Mano žiniomis, mūsų darbuotojai užregistravo apie 100 planuojamų atsivesti gyvūnų, kurie ir išsibarstė po visą Lietuvą. Aišku, didžiuosiuose miestuose ši iniciatyva nėra naujiena – čia dažniau vyksta darbuotojų dienos su gyvūnais. Mažesniuose miesteliuose tai buvo fantastiškai sutikta žinia“, – įspūdžiais dalinasi „Lietuvos draudimo“ valdybos narė.

A. Kazlauskienė neabejoja, kad šis gyvūnų apsilankymas „Lietuvos draudimo“ koridoriuose nėra paskutinis – jau planuojamos dienos, kuriomis darbuotojai galės į darbą atvykti kartu su augintiniais.

„Man labai patinka, kad „Lietuvos draudime“ žmonės patys kuria aplinką, kurioje nori dirbti. Ši iniciatyva taip pat atėjo iš pačių žmonių. Girdėjau, kad yra noras turėti tokią tradiciją – kiekvieną mėnesį arba kiekvieną penktadienį ateiti su gyvūnais. Tikrai tai palaikysiu ir džiaugsiuosi sutikdama tokius darbuotojus koridoriuose“, – teigia A. Kazlauskienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)