Pianistas G. Osokins patraukė tarptautinės publikos dėmesį, kuomet būdamas 19 metų pasirodė garsiajame F. Šopeno pianistų konkurse Varšuvoje (2015 m.), rašoma pranešime žiniasklaidai. Jis iškart tapo publikos favoritu. Kritikai jį vadino „išskirtiniu ir nenuspėjamu“. Po konkurso pianistą koncertams pradėjo kviesti geriausi pasaulio festivaliai ir koncertų salės. G. Osokins pasirodė Tokijo Metropoliteno teatre, Berlyno Konzerthaus salėje, Sankt Peterburgo filharmonijoje, garsiojoje Katovicų salėje, salėse Šveicarijoje, Vokietijoje, JAV, Kanadoje, Rusijoje, Austrijoje, Jungtinėje Karalystėje ir kitose.

Jungtinės Karalystės įrašų kompanija „Piano Classics“ išleido G. Osokins debiutinį albumą su F. Šopeno vėlyvaisiais kūriniais. Kompaktinę plokštelę įvertino svarbūs Kanados, Vokietijos, Prancūzijos leidiniai.

2018/2019 sezone pianistas bendradarbiauja ir pasirodo su Gidonu Kremeriu. Su šiuo legendiniu smuikininku ir kolektyvu Kremerata Baltica koncertavo turuose JAV, Azijos šalyse, o taip pat prestižiniuose festivaliuose Berne, Ruhre ir kituose.

G. Osokins gimė pianistų šeimoje Latvijoje ir pirmąsias pamokas gavo iš savo tėvo, garsaus latvių pianisto Sergejs Osokins. Vėliau patirties sėmėsi iš pianistų: S. Babayan, O. Maisenberg, D. Baškirov, M. Voskresensky ir kt. Nuo 2016 m. G. Osokins studijuoja Vokietijoje pas profesorių G. F. Schenck, kito garsaus pianisto – Evgeni Božanov dėstytoją.

Pianistas laimėjo pagrindinius prizus tokiuose konkursuose kaip Maskvos F. Šopeno konkursas jauniesiems pianistams, A. Skriabino tarptautinis konkursas Paryžiuje, Manheteno tarptautinis konkursas Niujorke.

Koncerte Vilniuje skambės D. Scarlatti, S. Rachmaninov, F. Chopin ir kitų kompozitorių kūriniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)