Lietuvos teatro ir kino žvaigždės A. Bialobžeskis, Vitalija Mockevičiūtė bei Ramūnas Šimukauskas žiūrovus įtraukė į netikėtą, valiūkišką, šiek tiek romantišką ir juoko kupiną Naujųjų metų nakties siužetą.

Nors pirmą kartą rodomą spektaklį trupė galėjo pristatyti vos pusei salės dėl saugių atstumų užtikrinimo, aktoriai džiaugiasi gyvu susitikimu ir žiūrovų emocijomis.

„Aplink mus susikaupę daug įtampos ir nežinomybės, tačiau šį laikotarpį reikia išgyventi taip, kaip Naujųjų metų naktį išgyvena spektaklio herojai – su gero humoro doze,“ – sako scenoje gimtadienį minintis A. Bialobžeskis.

„Komedija – šventiška ir lengva, išskyrus kone 10 kg sveriantį aštuonkojo kostiumą, su kuriuo mano personažas lekia į naujametinį vakarėlį,” – juokauja vienoje scenoje su Andriumi vaidinanti V. Mockevičiūtė. – „Neabejoju, kad spektaklyje žiūrovai pajus šventišką nuotaiką”.
Neplanuotas pasimatymas

Aktorių teatras” planuoja leistis į turą ir spektaklį pristatyti didžiajai daliai Lietuvos miestų. Spektaklyje netrūksta intriguojančių siužeto vingių bei kokybiško humoro, todėl kiekvienas žiūrovas pasikraus geromis emocijomis.

„Pagal Carole Greep ir David Talbot pjesę ,,Meilleurs vœux” (,,Sveikinu ir linkiu”) pastatytos komedijos neįsivaizduočiau be tokio stipraus aktorių dueto, kaip A. Bialobžeskis ir V. Mockevičiūtė.

Aktoriai prikausto dėmesį nuo pat veiksmo pradžios. Vitalija tarsi vulkanas – jos besiveržiančios energijos pakanka užpildyti sceną, todėl aktorei puikiai tiko gyvenimu besidžiaugiančios moters vaidmuo. Aktoriai meistriškai valdo publiką, perteikdami absurdiškai komiškas situacijas ir poros santykius,“ – apie spektaklį atvirauja režisierius Ričardas Vitkaitis.

Ar kada bandėte įsivaizduoti, ką gali veikti uždaras vienišius, gyvenantis Jūsų kaimynystėje, 5 aukšte?

Metas pasidairyti ir sunerimti, jei į pašto dėžutę Jums nebeatkeliauja laiškai. Spektaklio veiksmas vyksta Naujųjų metų naktį. Jis – uždaras vienišius. Ji – trykštanti energija, besidžiaugianti gyvenimu moteris.
Neplanuotas pasimatymas

Komedija įgauna pagreitį, kai šie du personažai susitinka švenčių išvakarėse viename bute. Ji planuoja eiti į naujametinį kaukių vakarėlį. Jis telefonu prašo trumpam užbėgti pas jį į namus, antraip grasina iššokti pro langą. Ji geraširdiškai bėga gelbėti nepažįstamojo, o Jis įvilioja ją į neplanuotą pasimatymą ir dar ketina atskleisti paslaptį, kuri apvers jos gyvenimą aukštyn kojomis.

Kuomet spektaklyje personažų santykiai pasiekia emocinį piką, juos sutramdo atvykęs pareigūnas, kurio vaidmenį šarmingai atlieka – aktoriai – R. Šimukauskas arba Donatas Šimukauskas.

Artimiausios premjeros „Neplanuotas pasimatymas” datos: spalio 8 d. Molėtų kultūros centras, spalio 10 d. Marijampolės dramos teatras, spalio 14 d. „Legendos“ klubas (Vilnius), spalio 16 d. „Girstutis“ (Kaunas), spalio 23 d. Klaipėdos koncertų salė, spalio 24 d. Alytaus miesto teatras ir kituose Lietuvos miestuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)