Keistuolių teatro spektaklis „Paskutiniai Brėmeno muzikantai“ rodomas jau 10 metų. Pustrečios valandos trunkančiame teatralizuotame koncerte vaidina bene visi teatro senbuviai: Aidas Giniotis, Andrius Kaniava, Ilona Balsytė, Darius Auželis, Aurimas Meliešius, Dalius Skamarakas. Praėjusį savaitgalį teatralai spektaklį atvežė į uostamiesčio „Švyturio menų doką“.

Pajūryje gyvenanti aktorė E. Jackaitė pasakojo, kad šiame spektaklyje ji pirmą kartą lankėsi prieš penkerius metus. Eglė liko pakerėta „Paskutinių Brėmeno muzikantų“ keistuoliškos versijos.

"Paskutiniai Brėmeno muzikantai"
„Su šia istorija užaugo visa praėjusio amžiaus karta. Tačiau „keistuoliai“ scenoje ją prikėlė labai nestandartiškai, keistuoliškai. Todėl nieko nuostabaus, kad jau tiek metų populiarioji roko klasika, nemirštantys šlageriai nepalieka abejingų, - sako teatro recenzentės kėdę išmėginusi aktorė. - Keistuolių teatras išskirtinis tuo, kad jis nestato sienos tarp aktorių ir žiūrovų. Jie moka įtraukti publiką ir ją apdovanoti gražiausiomis emocijomis. Teatralizuotame koncerte visa komanda dirba puikiai. Jie visi atrodo tokie savi, kad žiūrovas pats pasijunta vienu iš veiksmo dalyvių. Spektaklį gali žiūrėti ištisos kartos - nuo senelių iki anūkų. Publika nuo pirmos minutės įtraukiama į veiksmą. Ir ploja, ir rankas kilnoja. Patiria tikrai gražias, jaukias emocijas. Aktorius negali nepasidžiaugti savo kolegų darbais. Šį spektaklį mačiau prieš penkerius metus, tačiau jį gali žiūrėti daugybę kartų - niekada nenusibos.“

E. Jackaitė negaili gražių žodžių ir „Paskutinių Brėmeno muzikantų“ režisieriui: „Aidas Giniotis statė porą spektaklių, kuriuose vaidinau ir aš pati. Todėl kalbant apie šį žmogų mane aplanko patys gražiausi ir šilčiausi prisiminimai. Aidas yra puikus aktorius, režisierius, kompozitorius, bet pirmiausia - mielas ir šiltas žmogus.“

Nors spektaklyje jai įsiminė visi personažai - Kanopa, prodiuseris Leo, Petuchauskas, I. Balsytės įkūnijamas mūzos personažas - savo simpatijas ji vis dėlto skiria Reksą suvaidinusiam A. Giniočiui.

A.Meliešius ir A. Giniotis
„Nori nenori sergi už savą žmogų. Aidą puikiai pažįstu ne tik scenoje, bet ir gyvenime. Nors esubendravusi su visais „keistuoliais“. Su jais dalyvavau bendruose įrašuose, kartu dainavome dainas. Dirbome prie vaikiško spektaklio „Mykolas žvejas“, - prisimena Eglė.

Beje, recenzentė prisipažįsta, kad spektakliuose kaip žiūrovei apsilankyti jai tenka retai. „Iš kolegų pakvietimų į spektaklius sulaukiu labai dažnai. Bet esu kaip batsiuvys be batų, - juokiasi ji. - Savo kolegų darbus ne taip dažnai matau. Gaila, bet taip jau yra“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (72)