Kriminalinės komedijos veiksmas vyksta kirpykloje, virš kurios gyvena garsi pianistė. Vieną dieną kirpykloje apsilanko inspektorius ir praneša, kad muzikantė nužudyta. Įtariamaisiais tampa visi kirpykloje esantys žmonės(vaidina Vaidotas Martinaitis, Larisa Kalpokaitė, Edita Užaitė, Eimutis Kvoščiauskas, Ineta Stasiulytė, Aistis Mickevičius, Mindaugas Capas, Juozas Gaižauskas).

Spektaklio metu vyksta tyrimas, į kurį įtraukiami ir žiūrovai, turintys galimybę spektaklio metu dalyvauti nusikaltimo tyrime, užduodant provokuojančius klausimus įtariamiesiems. Spektaklio baigtis priklauso tik nuo žiūrovų, kurie išklausę visų įtariamųjų alibi, nusprendžia, kuris iš įtariamųjų yra labiausiai panašus į žudiką.

Šį vakarą susirinkusieji nusprendė, kad žudikė yra kirpykloje dirbanti mergina Daiva, kurios vaidmenį atlieka aktorė Edita Užaitė. Nepaisant to, kito spektaklio metu, susirinkusi publika turi galimybę nuspręsti, jog šį kraupų nusikaltimą įvykdė kitas spektaklio veikėjas.

Šis ypatingas spektaklis pastatytas pagal vokiečių rašytojo ir psichologo Paulo Portnerio scenarijų. Juo buvo tiriama, kaip žmonės suvokia realybę.

Komedija „Žirklės“ pirmą kartą parodyta Jungtinių Amerikos Valstijų scenoje dar 1976 m. Nuo to laiko jau suvaidinta daugiau nei 50 tūkstančių spektaklių visame pasaulyje.

Komedija „Žirklės“ 1997 m. įtraukta į „Gineso“ rekordų knygą kaip ilgiausiai JAV scenose be pertraukos vaidinama pjesė, taip pat įvertinta rašytojų „America‘s Raven Award“ (skiriamu detektyviniams kūriniams) ir Charlie Chaplino apdovanojimais.

„Domino“ teatras „Žirklėms“ režisuoti pakvietė patyrusį Lenkijos režisierių, profesionalų komedijų virtuozą Marciną Slawinskį, turintį specialią licenciją statyti šį spektaklį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją