Įteikdamas premijas, premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė ypatingą indėlį kultūros žmonių, kurių kūryba, anot jo, „padeda išsaugoti mūsų tapatybę, garsina valstybę visame pasaulyje“.

„Jūs esate brangiausias Lietuvos turtas, tikrasis elitas, didžiuojamės jūsų iškilia kūryba ir galinga talento jėga“, – pranešime spaudai cituojamas S. Skvernelis.

Už svarų indėlį į kultūrą ir meną, ypatingus nuopelnus Vyriausybės kultūros ir meno premijos įteiktos muzikantų duetui „Armonas-Uss Duo“ – Irenai Uss-Armonienei ir Rimantui Armonui, architektui Gintarui Balčyčiui, grafikei Sigutei Chlebinskaitei, teatrologei Audronei Girdzijauskaitei, tekstilininkei Linai Jonikei, kino kritikei Izoldai Keidošiūtei.

Premijomis taip pat apdovanoti dailėtyrininkė ir poetė Laimutė Kreivytė, poetė Violeta Palčinskaitė, kompozitorė, kultūros veikėja Snieguolė Pranulienė, tapytoja Eglė Ridikaitė, aktorius Arūnas Sakalauskas ir šiuolaikinio šokio atlikėjas Mantas Stabačinskas.

Vyriausybės kultūros ir meno premijos skiriamos nuo 1997 metų.

Nuo 2008 metų Vyriausybės kultūros ir meno premija yra 340 bazinių socialinių išmokų dydžių, tai yra beveik 13 tūkst. eurų.

Kasmet skiriama ne daugiau kaip 12 premijų.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją