Ekspresyvios kompozicijos perša mintį, kad pozuojantieji gyvena savo įprastą gyvenimą, o jame drabužiai - nereikalingi. Nuotraukų herojai visiškai nepastebi savojo nuogumo ir jo nesigėdija.

R. Venckus pakartotinai kelia klausimą ar tikrai tai, ką regime nuotraukose, yra homoseksualu ir erotiška. O gal tai tik mūsų protas ir jį apnuodiję dabarties kultūros mitai sukuria visas šias dievobaimingumu paženklintas asociacijas?

Remigijus Venckus

R. Venckus vyriškos erotikos temą pradėjo gvildenti dar 2007 metais. Naujoji kūrėjo paroda Panevėžyje rengiama neatsitiktiniai.

Ciklas "Iš vaikinų gyvenimo"

2009 metais pirmoji vyriškų aktų ekspozicija buvo įrengta Panevėžio fotografijos galerijoje. Tą kartą paroda vadinosi „Tarp mūsų vyrų“. Lyrinėse, estetiškose kompozicijose įamžinti nuogi vyrų kūnai, paskatino gausias refleksijas populiariojoje Lietuvos spaudoje. Taip meno paroda atvėrė Lietuvos socialiniame viešame ir privačiame gyvenime vyravusias piktžaizdes.

Ciklas "Iš vaikinų gyvenimo"

Po metų dviprasmiškai vertinta paroda buvo pristatyta ir Kelmės krašto muziejuje, o ciklo „Renovacija“ kūriniai buvo eksponuoti net Lenkijos nacionaliniame muziejuje, tarptautinėje parodoje „Ars Homoerotica“.

Ciklas "Iš vaikinų gyvenimo"

Kuratorių susidomėjimą fotografijomis nulėmė patrauklūs ir erotiški kūnai, apgalvotai komponuojami buitinėje, jiems neskirtoje ir nebūdingoje, perkeltine prasme „negražioje“ aplinkoje.

Ciklas "Iš vaikinų gyvenimo"

2013 metais Lietuvoje surengtas antrasis Baltijos paradas už lygybę ir toleranciją startavo kartu su R. Venckaus vyriškų aktų fotografijų paroda „Aš esu kitas“.

2014 m. tokiu pat pavadinimu buvo surengta autorinė menininko paroda Marijos Curie Skłodowskos universiteto meno galerijoje (Liublinas, Lenkija).

Ciklas "Iš vaikinų gyvenimo"

Nors paskutiniu metu R. Venckus daugiausia dėmesio skiria eksperimentinei fotografijai, tačiau jis ir toliau plėtoja vyro kūno erotikos temą savo kūryboje.

Doc. dr. R. Venckus (g. 1981) yra medijų kultūros tyrinėtojas ir medijų menininkas. Šiuo metu jis vadovauja Kazimiero Simonavičiaus universiteto Kūrybos visuomenės ir ekonomikos institutui, Vytauto Didžiojo universitete dirba docento pareigose. R. Venckus surengė 30 parodų Lietuvoje ir 3 užsienyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)