Festivalio metu skambės ne tik klasikinė kantri, bet ir jos skambesiai suderinti su repo, roko ar bliuzo motyvais.

Ukrainiečiai derins tradicinę muziką su repu

Palyginti jauna ukrainiečių grupė „Fira“, kuri puikiai žinoma dėl savo eksperimentų su kantri muzikos stiliumi ir sugebėjimo ukrainietiškoms dainoms suteikti vakarietiško skambesio bus pirmieji, po projekto „Kantri viltys“, kurie lips ant festivalio scenos. Jie paruošė ypatingą kompoziciją, specialiai šiam pasirodymui.

„Į Lietuvą atvykstame pasiruošę. Mūsų grojami kūriniai perteiks tradicinės ukrainiečių muzikos įvairumą. Sugrosime ir keletą dainų, kuriose suliejome repo ir kantri muzikos stilius. Mums patinka kantri žanro optimistiškas ir spalvingas skambesys, bei dainos žodžių nuoširdumas. Keista, bet vakarietiško kantri skambesys gana panašus į ukrainietišką folko muziką. Čia vyrauja styginiai instrumentai“, – pasakojo kantri pop ir kantri rock stilių itin mėgstančios grupės vokalistė Irina Muzika pridurdama, kad ją visada žavėjo Sara Evans, Shania Twain ir Carie Underwood grojama muzika.

Ukrainiečiai prasitaria, kad apsilankymas Lietuvoje jiems bus pirmas ir jie jau nekantrauja susipažinti su Lietuvos publika ir čia gyvenančiais kantri mylėtojais. Naujai skambančią kantri muziką taip pat pristatys latviai „Flame & The Rolltones“, rokenrolo ir bliuzo elementus su kantri derins lenkai „Whiskey river“.

"Visagino Country"

Klasikinis kantri skambesys iš JAV ir Prancūzijos

„Kantri muzika yra geriausias būdas papasakoti istoriją apie žmonių gyvenimą, šeimą ir draugus. Perteikti skirtingus jausmus. Galima rasti tikrai daug puikių kantri dainų apie pačius įvairiausius jausmus, kuriuos tenka žmogui išgyventi. Nuo liūdesio iki džiaugsmo, bet pačios geriausios dainos atskleidžia ne tik jausmus, bet ir papasakoja kokia visgi yra žmonija“, – apie tai, kaip supranta kantri muziką pasakojo Prancūzas Kevin Buckley.

Pirmą kartą kantri dainą išgirdęs vaikystėje, su tėvais važiuodamas atostogauti, ir susižavėjęs muzikantas į Visaginą atvyks ne vienas. Jį lydės ir ant scenos pritars tikrų muzikos virtuozų Yee-Haw Band kompanija. Kartu „Visagino country“ metu jie žada sukurti tikrą amerikietiško kantri šou.

Klasikinės ir bluegrass‘o stiliaus dainas Visagine atliks ir kantri žvaigždė iš Jungtinių Amerikos Valstijų – Carlton Moody. Kantri muzikantų šeimoje augęs Carlton groti išmoko dar būdamas šešerių metų. Aštuonerių – jau dalyvavo regioninėje kantri TV šou.

„Kantri muzika, tai mano gyvenimas. Ji lydi manę nuo gimimo. Kodėl kantri ir toliau mane žavi? Nes ji labai poetiška ir yra apie tikrus įvykius. Nesvarbu ar istorija apie žmones, praeitį, įvykius ar vietas. Bet tai tikra. Mėgstu ir likau ištikimas tikram kantri skambesiui. Jį atsivešiu ir į Visaginą“, – tikino muzikantas.

Visaginiečiai ir festivalio dalyviai taip pat galės sudalyvauti Carlton Moody paskaitoje „Kantri muzika ir Amerikos kultūros istorijos“.

Iš užsienio į festivalį taip pat atvyksta kanadietis Julian Summers, kuris ankščiau dirbo medienos pramonėje, bet meilė kantri muzikai pakeitė jo gyvenimą.

„Muzika yra tai, kas išlaisvina ir suteikia džiaugsmą ir nėra nieko geriau už galimybę dalintis šiuo džiaugsmu su kitais“ – teigia J. Summers.

Festivalio scenoje šėls ir austrų „Nashville“ grupė. Iš Rusijos atvyks „Country Hell“ kolektyvas. Kartu su jais scenoje išvysime grupės „Kukuruza“ narius. Festivalyje gros ir mandolinininkės Olgos Jegorovos bei Romano Palmovo duetas „Duo Ro“.

"Visagino Country"

22-as V. Stakėno pasirodymas

Tradiciškai ant festivalio scenos lips ir Lietuvos atlikėjai. 22 antrą kartą iš 23 galimų „Visagino country“ festivalio dalyviams koncertuos festivalio tėvas – Virgis Stakėnas. Jis koncertuos kartu su muzikantu Sepa.

„Šiemet, kaip niekad, atvyksiu su gausybe įrangos. Mano gitara bus, apkaišyta 4 garso nuėmėjais, „pakinkyta“ 13 garso apdirbimo efektų, procesorių, sutalpintų į 2 lagaminus, kurie gulės prie mano kojų. Iš viso paruošime 10 kūrinių paradą – „Jau seniai beskambėjo...“, – tikino V. Stakėnas.

Aleksandr Belkin į Visaginą atvyks su projektu „Creedance tribute“. Akustinės muzikos atlikėja „Feather Grey“ atliks švelnesnės kantri dainas.

TV šou projekto „Lietuvos balsas“ dalyvė, „kantri mergaite“ vadinta, Alvita festivaliui pristatys amerikiečių projekto „Hanna & McEuen“ dainas. Jas atlikti jai padės latvių grupė „New day“. Pati Alvita jau nuo trijų metų dainuoja, o penkerių pradėjo groti smuiku. Šiuo metu ji studijuoja klasikinio smuiko specialybę Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistro antrame kurse, tačiau neįsivaizduoja savo gyvenimo be kantri muzikos.

Organizatoriai tikina, kad be muzikos koncertų, visą šeštadienio dieną svečių laukia ir įvairiausi žaidimai, papildomi koncertai, paskaitos ir kitos pramogos. Laikas laukiant vakaro pasirodymų neturėtų prailgti.

Sekmadienį visaginiečiai ir miesto svečiai kviečiami į Šv. Apaštalo Pauliaus bažnyčią. Čia bus kantri psalmes atliks Lonstar iš Lenkijos, lietuviai Algirdas Klova ir Viktoras Timašiovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)