Solistė iš Kauno režisieriaus ir choreografo Chen Shi-Zhengo kurtame „Traviatos“ pastatyme debiutavo dar 2010 m. Ji jau neblogai pažįstama sostinės operos mylėtojams: be Violetos „Traviatoje“, R. Vaicekauskaitę galime girdėti atliekančią Elizabetės partiją G. Verdi operoje „Don Karlas“, anksčiau ji pasirodydavo ir kaip Ksenija Modesto Musorgskio operoje „Borisas Godunovas“.

Už Kauno valstybiniame muzikiniame teatre parengtus vaidmenis R. Vaicekauskaitė jau dukart yra tapusi „Auksinių scenos kryžių“ apdovanojimų laureate. Šiuo metu Kaune solistė rengiasi Jurgio Karnavičiaus operos „Radvila Perkūnas“ premjerai, kurioje jai numatytas Sofijos vaidmuo.

Ketvirtadienį „Traviatoje“ R. Vaicekauskaitės scenos partneriais taps Alfredo partiją dainuosiantis žymus gruzinų tenoras Otaras Jorjikia ir pirmą kartą Žermono partiją atliksiantis baritonas Eugenijus Chrebtovas, kurio anksčiau numatytas debiutas šioje operoje buvo atidėtas dėl ligos. Spektaklį diriguos LNOBT muzikos vadovas Robertas Šervenikas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)