China Moses – garsios džiazo vokalistės Dee Dee Bridgewater ir žinomo režisieriaus Gilberto Moseso dukra. Jos mama dar 2005-aisiais sužavėjo „Vilnius Mama Jazz“ festivalio žiūrovus įspūdingu teatrališku pasirodymu.

Nuo pat karjeros pradžios China Moses stebino sugebėjimu nardyti po skirtingus žanrus – jos pirmuosiuose albumuose skambėjo soulo ir ritmenbliuzo kokteilis, tačiau ji taip pat dainavo ir su sunkiojo roko grupe, hiphopo žvaigžde Guru ir elektroninės muzikos pažiba DJ Mehdi, nu jazz grupe „Gabin“ ir net garsiu Prancūzijos futbolininku Djibriliu Cisse, kuris nusifilmavo viename jos vaizdo klipų.

China Moses

Europoje, Šiaurės Amerikoje, Indijoje, Azijoje koncertavusios dainininkės biografijoje – daug įdomių pasiekimų. Jai yra tekę „apšildyti“ legendinių B. B. Kingo ir Dionne Warwick koncertus, vesti MTV, MCM ir „Canal+“ kanalų laidas, įgarsinti Walto Disney studijos animacinio filmo „Princesė ir Varlius“ veikėją, dainuoti su garsiais orkestrais (tarp jų – ir Vokietijos WDR bigbendu) ir dainuoti prancūziškame miuziklo „Kabaretas“ pastatyme.

Kartais net sunku suvokti, kaip ji viską suspėja, tačiau nesuklyskite – svarbiausia sfera, kurioje šviečia jos talentas, išlieka scena. „Ji užvaldo publiką nuo pirmos akimirkos, kai įžengia į sceną. Su taure raudono vyno, aukštakulniais ir Paryžiaus prabangos dvelksmu“, – taip šią dainininkę apibūdina britų leidinys „The Times“.

Richardas Banys

Pirmasis į pagrindinę festivalio sceną Lietuvos nacionaliniame dramos teatre žengs jaunas pianistas Richardas Banys. „Vilnius Mama Jazz“ scenoje jis priims kol kas vieną didžiausių savo karjeros iššūkių – daug mačiusiai ir girdėjusiai džiazo gurmanų publikai pristatys savo kūrybos muzikos koncertą.

Tiesa, naujoku džiazo scenoje jo nepavadinsi – Richardas jau yra koncertavęs drauge su ryškiausiomis Lietuvos džiazo asmenybėmis, o pianisto vardą daugiau džiazo gerbėjų išgirdo per pastaruosius porą metų – kai jis tapo kelių konkursų, tarp jų – „Jazz improvizacija“ ir „Mir džiaza“ (Rusijoje) prizininku. Iš Keitho Jarretto, Michelio Petrucciani, Billo Evanso ir kitų džiazo legendų įkvėpimo besisemiantis, Lotynų Amerikos džiazu ir fusion besižavintis pianistas jau ir pats ugdo jaunus muzikantus – Vilniaus kolegijoje dėsto fortepijono specialybę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją