Per keturias festivalio dienas „Compensa“ koncertų salėje žiūrovų iš viso laukia 5 pasirodymai. Į kiekvieną jų gali patekti po 1200 žmonių. Palyginimui – praėjusiais metais į visus festivalio renginius, tiesa, kelis kartus mažiau žiūrovų talpinusioje Teatro arenoje, buvo parduota per 2500 bilietų.

Profesionalūs ir neprofesionalūs juokintojai

„Labiausiai mus džiugina tai, kad niurgzliais vadinami lietuviai, užsigaunantys dėl menkiausios kritikos, vis dėlto moka juoktis. Tuo įsitikinome vos pradėję antrojo festivalio anonsavimą su išgalvotu personažu Ramu Kilogramu. Iš to, kiek žmonių po Ramo Kilogramo įrašais socialiniuose tinkluose žymi savo draugus ir artimuosius, supratome, kad mūsų visuomenė yra sveika. Ji sugeba skaniai pasijuokti iš tų, kurie paradoksaliai persistengia ir tampa karikatūriški, net jei tai jų artimiausios aplinkos žmonės“, – sako vienas iš festivalio organizatorių, teatro „Kitas kampas“ aktorius Audrius Bružas.

Persistengusių žmonių atvaizdai naudojami ir festivalio komunikacijoje: keliolika kartų plastinės chirurgijos būdu pasitobulinusios nebe pirmos jaunystės moteriškės, sportuoti (bet tik viršutinei kūno daliai) mėgstančio vyruko, grožio industrijoje besisukančios ir į soliariumą užsukti nevengiančios tobuliukės bei jaunuolio su treningais.

„Visi šie veikėjai – tiesiog juokintojai, o scenoje įdomiausia stebėti kūrėjo talentą, kūrybiškumą, išradingumą, profesionalumą. Todėl prie jų atvaizdų ir visoje festivalio komunikacijoje naudojame žymę #nebejuokink ir kviečiame ateiti į „Vilnius Comedy Fest“, kur bus galima pasijuokti iš tikrų profesionalų – pasaulinio lygio humoro žvaigždžių“, – sako A. Bružas.

Pasaulinio lygio humoro žvaigždės

Sausio 21 dieną vykstantį festivalį atidarys jo sumanytojai – improvizacijos teatras „Kitas kampas“. Žiūrovų laukia specialiai „Vilnius Comedy Fest“ parengtas pasirodymas.

Kitą dieną - vienos geidžiamiausių humorisčių pasaulyje Ginos Yashere pasirodymas. Ji pelnytai vadinama viena juokingiausių Jungtinės Karalystės moterų, drąsiai ir su šypsena kalbančių apie savo odos spalvą ir rasizmą bei apie savo ankstesnį užsiėmimą – prieš imdamasi juokinti žmones Gina Yashere dirbo… liftų inžiniere.

Sausio 23-ą freestyle atlikėjai „Jama & W“ kartu su publika sukurs originalų pasirodymą – vienos valandos albumą. Po jų žiūrovai išvys vienintelį žmogumi-orkestru vadinamo Michel Lauzière pasirodymą Lietuvoje. Kanadietį humoristą visame pasaulyje išgarsino jo ekscentriški solo pasirodymai. Specialiai jiems jis susikonstruoja neįprastus instrumentus ir jais atlieka neįtikėtinus numerius. Muzikos ir juokų kupinus Michel Lauzière šou jau matė daugiau kaip milijardas žiūrovų visame pasaulyje.

Paskutinę festivalio dieną lankytojų laukia net du pasirodymai. Vienas jų skirtas specialiai šeimoms. Tai talentingo, išradingo, nuotaikingo ir netradicinio mimo Daniel Mime šou. Ar žinote bent vieną žmogų, kuris vos panorėjęs galėtų nesunkiai pavirsti paukščiu? Mimui Daniel tai vieni juokai. Jo kuriama pasaka be jokios abejonės patiks ne tik suaugusiems, bet ir mažiesiems. Pagrindinis šio aktoriaus instrumentas – jo paties kūnas. Žiūrėdamas kai kuriuos Daniel Mime pasirodymus negali nesistebėti: kaip taip įmanoma?

Lotynų muzikos ritmais, žongliravimu ir šokiais festivalį uždarys trio „Olé!“. Ispanų trio pasirodymo ritmas toks energingas ir greitas, kad, rodos, tuoj ims svaigti galva. Tačiau gauti tokią geros energijos ir humoro dozę verta be jokios abejonės. Kaip įprasta tikriems scenos profesionalams, prieš savo pasirodymą Vilniuje trio „Olé!“ festivalio organizatoriams atsiuntė nemenką reikalavimų sąrašą. Jame – ne tik pasirodymui reikiama įranga, bet ir... 12 kiaušinių, 6 apelsinai, 4 greipfrutai. Ką atlikėjai su jais veiks? Festivalio organizatoriai linkę tai išlaikyti paslaptyje, bet sako, kad pasirodymui pasibaigus gali tekti valyti sceną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)